1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Bolt langetas Tallinnas tõukerataste rendihinda
Bolt langetas Tallinnas tõukerataste rendihinda

Bolt langetas Tallinnas tõukerataste rendihinda

Varasema 15 sendi asemel maksab Bolti tõukerataste sõiduminut Tallinnas nüüd 12 senti.

“Soojade kevadilmade saabudes on tõukerattaga liiklemine ideaalne keskkonnasõbralik viis oma lühikeste igapäevasõitude tegemiseks. Nüüd saab seda teha veelgi soodsamalt ja sõita näiteks kesklinnast Pelgulinna umbes 1,8 euro eest, lühikesed sõidud kesklinnas saavad aga sõidetud vähem kui 1 euroga,” ütles Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev.

Tõukerataste laenutamiseks tuleb avada Bolti rakendus ning vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevale tõukeratta ikoonile. Seejärel avaneb kaart, kus on näha lähedal asuvate tõukerataste asukohad. Tõukeratta saab lahti lukustada sellel oleva QR-koodi abil. Rataste lahtilukustamine on tasuta.

Tallinnas saab tõukeratastega liikuda maksimaalselt 25 km/h, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Sõidu lõppedes tuleb kasutajal tõukeratas jätta kõnnitee äärde nii, et jalakäijatele on jäetud ruumi vähemalt 1,5 meetrit. Piirkonnad, kuhu võib tõukeratta sõidu lõppedes jätta, on rakenduses kaardil tähistatud. Tõukeratast saab rentida alates 16. eluaastast.

Lisaks Tallinnale saab Bolti tõukerattaid Eestis rentida ka Tartus, Pärnus, Kohtla-Järvel, Narvas, Haapsalus ja Jõhvis.

Head Uudised GoodNews