1. Avaleht
  2. Äri
  3. Cybexer Technologies kaasas laienemiseks 5 miljonit eurot
Cybexer Technologies kaasas laienemiseks 5 miljonit eurot

Cybexer Technologies kaasas laienemiseks 5 miljonit eurot

Cybexer Technologies kaasas Eesti ja Soome investoritelt 5 miljonit eurot, et jätkata üha kasvavate küberrünnakute ajal era- ja riigisektorile realistlike küberõppuste harjutusväljakute arendamist.

Jaanuaris toimus ettevõtte esimene investeerimisvoor, mille käigus liitusid ettevõttega riskikapitalifondid Karma Ventures, First Fellow Partners ja Specialist VC ja ingelinvestorid, kellel on suur kogemus küberturvalisuse valdkonnas.

“Järjest keerulisemate ja agressiivsemate küberrünnakute tõttu on üle maailma kasvanud vajadus tõsta õppuste- ja koolitustega küberteadlikkust ja valmisolekut. Klientide tagasiside näitab, et tänu meie realistlike küberrünnakute stsenaariumite kogule, lihtsale ja mugavale funktsionaalsusele ja väljanägemisele on meie treeningplatvormist kasu nii era- kui riigisektorile. Kuna nõudlus meie toodete ja teenuste vastu järjest kasvab, siis oli aeg esimest korda kaasata asjatundlike investorite rühm, kelle teadmised küberturvalisusest ja selle edendamise vajadusest maailmas on Cybexeri kasvu katalüsaatoriks,“ ütles ettevõtte tegevjuht Andrus Kivisaar.

Karma Venturesi asutaja ja partner Margus Uudam: “Küberturvalisus on kiiresti arenev valdkond. Seetõttu aitame hea meelega laiendada veel ühe Eesti tipptehnoloogiaettevõtte globaalset jalajälge, et nii muuta küberturvalisuse probleemide lahendamine oluliselt lihtsamaks. Meile avaldab muljet Cybexeri esmaklassiline kliendiportfell ja üldine tugevus küberharjutusväljakute turul. Ettevõte on end juba tõestanud oma valdkonna ühe tugevaima tegijana. Oma investeeringuga soovime suurendada Cybexeri turuosa ja aidata kaasa sellele, et nende tipptehnoloogia muutuks kättesaadavaks laiemale kliendibaasile kogu maailmas.”

First Fellow Partnersi juht Risto Sillasmaa, kes on juhtinud maailma üht suurimat mobiiltelefonide tootjat Nokia ja on asutanud küberturvaettevõtte F-Secure: “Pole kahtlust, et küberharjutusväljaku tehnoloogia mängib üle maailma era- ja riigisektori kübervastupidavuse loomisel olulist rolli ja me ei taha sellest maha jääda. Meile on väga muljet avaldanud nii Cybexeri meeskond kui ka nende loodud tehnoloogia. Usume, et Cybexeri eesmärgid oma lahenduste edasiarendamisel ja turuosa suurendamisel on realistlikud ja saavutatavad.“

Esimese rahastusringiga liitus ka Specialist VC, endise nimega United Angels VC, kes on investor Eesti värskeimas ükssarvikus Veriff ning omab osalust Boltis, Moneses, Starshipis ja mitmetes teistes tehnoloogiaettevõtetes. Specialist VC asutaja ja partner Gerri Kodres: “Cybexeril on ees põnev teekond. Ootame huviga, et saaksime anda oma panuse selleks, et nende toode jõuaks rohkemate klientideni ja Cybexer saaks kasvatada oma ülemaailmset juhtpositsiooni küberharjutusväljakute turul.“

Lisaks liitub ingelinvestorina rahvusvaheliste kogemustega turvajuht Petri Kuivala, kes töötab IT- ja kasutajakogemuse asepresidendina ettevõttes NXP Semiconductors NV, mis on maailma juhtiv turva- ja autode pooljuhtlahenduste pakkuja, keskendudes töökindlusele ja turvalisusele.

Cybexer Technologies plaanib lähiajal meeskonda oluliselt tugevdada arenduse- ja müügivallas nii kodu- kui välismaal.

Head Uudised GoodNews