1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS kutsub ettevõtteid osalema Eesti – Norra koostööprogrammi lisavoorus
EAS kutsub ettevõtteid osalema Eesti – Norra koostööprogrammi lisavoorus

EAS kutsub ettevõtteid osalema Eesti – Norra koostööprogrammi lisavoorus

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avab 16. novembril taotluste vastuvõtu Eesti – Norra koostööprogrammi „Green ICT“ lisavooru, mille kogueelarve on 7,2 miljonit eurot. Koostööprogrammi raames on ettevõtetel võimalik saada toetust näiteks tööstusettevõtete digitaliseerimiseks, toodete ja teenuste arendamiseks ning tervisetehnoloogia lahenduste väljatöötamiseks. Eelistatud on Eesti ja Norra ettevõtjate ühisprojektid.

„Toetusprogramm annab Eesti ettevõtetele väga hea võimaluse, et koostöös Norra partneritega välja töötada uuenduslikke lahendusi, et tõsta Eesti ettevõtete konkurentsivõimet ja edendada majandussuhteid Eesti ning Norra vahel,“ ütles väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem.

Norra suursaadiku Else Berit Eikelandi sõnul on Norra ja Eesti innovatsioonikoostöö vastu suur huvi. „Eesti ja Norra on mõlemad digitaalselt kõrgelt arenenud ühiskonnad ja see loob hea aluse piiriüleseks koostööks vaatamata erakorralisele olukorrale,“ kinnitas suursaadik.

EASi juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul rahastati Green ICT esimeses voorus kokku 25 uudset projekti. „Nende seas oli näiteks Estoveri piimatööstuse digitaliseerimine, EZIIL tootmistarkvara arendamine ning Roofit.solar tootearenduse ja tootmise automatiseerimise projektid,“ selgitas Harjo.

“Näeme rahastatud projektides suurt rahvusvahelist potentsiaali ning avame ettevõtjate Eesti ja Norra ettevõtjate koostööprojektide toetamiseks täiendavalt kaks lisavooru: esiteks tööstuse ja rohetehnoloogiate valdkonnas näiteks digitaliseerimiseks ja tootearenduseks ning teiseks tervisetehnoloogia lahenduste väljatöötamiseks,“ rääkis Harjo ning kutsus ettevõtteid nõustamiseks EASi poole pöörduma.

Taotluste vastuvõtt toimub struktuuritoetuse e-keskkonnas ning avatud 16. novembrist kuni 1. veebruarini. Toetust saavad taotleda Eestis registreeritud ettevõtted ning projekti partnerina on oodatud Norra ettevõtted ja valdkondlikud võrgustikud (klastrid, ülikoolid, assotsiatsioonid jm). Toetus ühe projekti kohta on 200 000 – 700 000 eurot, tervisetehnoloogia puhul on toetuse ülempiir 1 250 000 eurot.

Head Uudised GoodNews