1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Elisa seab fookuse Eesti ettevõtete digivõimekuse tõstmisele
Elisa seab fookuse Eesti ettevõtete digivõimekuse tõstmisele

Elisa seab fookuse Eesti ettevõtete digivõimekuse tõstmisele

Elisa toob äriklientideni laia valiku uuenduslikke IT-lahendusi ja -tooteid, mille eesmärk on aidata kaasa Eesti ettevõtluskeskkonna uue “digihüppe” läbiviimisesse ning julgustada eri suurusega ettevõtteid astuma IT-lahenduste kasutamises ühte sammu Põhjala ja muu maailmaga.

“Eesti konkurentsivõime ja senise majandusedu aluseks on ettevõtete valmisolek 1990. aastate keskel ehitada oma IT-infrastruktuur uudsete ja homsesse päeva suunatud lahenduste-tehnoloogiatele,” lausus Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen. “Samas täna ilmestab siinset ärikeskkonda pigem konservatiivsus ning uute lahenduste ja tehnoloogiate kasutuselevõtus astume mitu sammu muust maailmast tagapool.”

Seppäneni sõnul analüüsis Elisa ettevõtete poolt kasutatavaid IT-lahendusi ning seadis sellest lähtuvalt oma strateegias kesksele kohale ärikliendile uusima tehnoloogia ja kõige uuenduslikumate lahenduste-teenuste pakkumise, millega julgustada nii väikeseid ja keskmisi kui ka suuri ettevõtteid võtma ette homsetele väljakutsetele vastavat digihüpet.

Elisa ärikliendiüksuse juht Margus Vaino tõi esile, et Eesti suhtelist mahajäämust lähinaabritest Põhjalas ja IT-valdkonna eestvedajatest mujal maailmas ilmestas ka kevadel meid kõiki ootamatusena taganud koroonakriis.

“Nii kontoritöö korralduses kui ka tootmis- ja logistikaahelates ilmnesid mitmed vajadused ja valukohad, mida võinuksime digitaliseerimisega lahendada juba kaks-kolm aastat tagasi,” rääkis Margus Vaino. “Nüüdseks on igale ettevõtjale aga selge, et olenemata suurusest on toimivad ja homsesse suunatud digi- ja IT-lahendused eduka äri aluseks ning siin on ka Elisa fookus – tuua Eestisse kõige uuenduslikumad tooted ja lahendused ning julgustada ettevõtjaid vahetama sageli juba moraalselt vananenud tehnoloogia välja uusima vastu.”

Margus Vaino sõnul soovib Elisa koostöös maailma juhtivate IT-seadmete ja -teenuste pakkujatega luua eeldused selleks, et Eesti ettevõtted suudavad pandeemiakriisi järel avanevaid võimalusi parimal võimalikul moel kasutada ilma, et neile saaks takistuseks ajast maha jäänud IT-taristu või tehnoloogia.

“Meie eesmärk on olla aasta-kahega olukorras, kus Elisa on partneritega siinsel IT-turul teenuste ja lahenduste osas kvaliteediliider, kes on esimeseks eelistuseks kasvuambitsiooniga Eesti väikestele, keskmistele ja suurtele ettevõtetele,” lisas ta.

Alates käesoleva aasta oktoobrist pakub Elisa äriklientidele nelja suurema valdkonna teenuseid – võrgu- ja turvalahendused, andmekeskus, pilveteenused ning haldusteenust ja konsultatsiooni.

Head Uudised GoodNews