1. Avaleht
  2. Majandus
  3. HEA ETTEVÕTE I Ettevõtjad on oodatud kandideerima Tallinna ettevõtlusauhindadele
HEA ETTEVÕTE I Ettevõtjad on oodatud kandideerima Tallinna ettevõtlusauhindadele

HEA ETTEVÕTE I Ettevõtjad on oodatud kandideerima Tallinna ettevõtlusauhindadele

Pealinna ettevõtted on oodatud osalema Tallinna ettevõtluskonkursil, mis tunnustab silmapaistvaid linna arengut edendavaid ettevõtjaid ja ettevõtmisi seitsmes kategoorias. Kandideerimine on avatud kuni 10. septembrini. Sel aastal antakse esmakordselt välja ringmajanduse edendaja auhind.

Tallinna ettevõtlusdirektori Kalle Killari sõnul on 21. korda toimuvale konkursile oodatud kõik pealinna ettevõtted, kes on viimase aasta jooksul oma valdkonnas positiivselt silma paistnud. Olgu selleks innovaatiliste toodete või teenuste turule toomine, ühiskonnale lisaväärtuse loomine või edukalt lõpetatud koostööprojektid.

“Aastate jooksul on ettevõtlusauhinnade konkursil osalenud erinevate valdkondade ettevõtjad, kelle tegevus on avaldanud positiivset mõju linna arengule. Näiteks eelmisel aastal pälvis Särava Startija tiitli mereäärne Iglupark, ning GScan võitis Tulevikulahenduse auhinna hoonete ja taristu seisukorda analüüsivate müüonskannerite arendamise eest,” lisas Killar.

Esmakordselt antakse sel aastal konkursil välja Ringmajanduse edendaja auhind, mis asendab senist Ökouuendaja tiitlit. „Kestlik, säästlik ja vastutustundlik tegutsemine on märksõnad, mis peaksid kaasnema iga uuendusmeelse ettevõtmisega. Ringmajanduse edendaja auhinnaga soovime esile tõsta just neid ettevõtteid, mis rakendavad oma igapäevategevuses kestlikkuse ja ringmajanduse põhimõtteid ning edendavad säästlikke lahendusi ja vastutustundlikku ressursikasutust nii äritegevuses kui ka ühiskonnas laiemalt,” selgitas Killar.

Ettevõtlusauhindu antakse välja kokku seitsmes kategoorias sh ettevõtlust või turismi soosiv kinnisvara arendusprojekt, ettevõtete ja teadusasutuste vaheline koostööprojekt, kiire arenguga alustav ettevõte, turismitegu, töökohtade looja, tulevikulahendus ning ringmajanduse edendaja.
Lisaks pälvivad eriauhinnad aasta parimad rakenduslikud teadustööd, seda koostöös Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid.

Traditsiooniline ettevõtluskonkurss toimub Tallinna ettevõtluspäeva raames ning võitjad kuulutatakse välja 2. oktoobril ettevõtluspäeva lõpetaval pidulikul galal.

  • Viimastel aastatel on Tallinna ettevõtlusauhinna pälvinud teiste seas NATO DIANA innovatsioonikiirendi ja korduspakendite koostöömudeli rakendamine Ülemiste Citys koostööprojektide kategoorias, GScan ja Bisly OÜ tulevikulahenduste valdkonnas, Niguliste torni klaaslift ja iluuisutamise tiitlivõistlused 2022 kui parimad turismiettevõtmised, Nordea Bank Abp Eesti filiaal ja Lidl Eesti OÜ kui töökohtade loojad, OÜ Iglupark ja Kvark Unicornland OÜ särava startija kategoorias ning Tähesaju Kaksikud ja Polarise maja Avala kvartalis arendusprojektide vallas. Ökouuenduse auhinna aga pälvisid viimasel kahel aastal aktsiaselts Mainor Green City veebipõhise teenuse ning Filaret OÜ suitsukonijäätmetest 3D materjal väljatöötamise eest.
Head Uudised GoodNews