1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Läinud aastal said kordades kiirema Telia koduinterneti enam kui 60 000 kodu
Läinud aastal said kordades kiirema Telia koduinterneti enam kui 60 000 kodu

Läinud aastal said kordades kiirema Telia koduinterneti enam kui 60 000 kodu

Telia investeeris 2020. aastal Eestis oma püsiinterneti võrgu arendustesse enam kui 20 miljonit eurot, mille toel jõudis senisest kuni kümneid kordi kiirem koduinternet rohkem kui 60 000 koduni.

Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri üksuse juhi Toivo Praakeli sõnul kulus nimetatud summast pool ehk 10 miljonit eurot nn viimase miili võimekuse kasvatamisse.

„Eelmise aasta investeeringute toel jõudis senisest kiirem ja kvaliteetsem lairibaühendus kokku 61 300 Eestimaa koduni. Viimase nelja aasta jooksul oleme aga tänapäevase ühenduse viinud juba enam kui 200 000 koduni,“ sõnas Praakel.

Läinud aasta arendustööde puhul oli suurem rõhk Tallinnas, Harjumaal, Tartumaal ja Pärnumaal. Telia püsivõrgu läbilaskevõime kasvas 2020. aastal enam kui 20%, samal ajal suurenesid klientide internetiliikluse mahud enam kui 40%. Mahtude hüppeline kasv oli seejuures tingitud olukorra muutusest, mille põhjustas koroonaviiruse levik.

Telia hinnangul on viimane aasta olnud kogu ühiskonna jaoks uus reaalsus ja tundub, et see saab olema edaspidi veel mõnda aega ka uus normaalsus. „Telia jaoks on uus normaalsus pidevalt kasvav klientide nõudlus kiirema, töökindlama ja kvaliteetsema internetiühenduse järele,“ lisas Praakel.

2021. aastal plaanib Telia jätkata interneti püsivõrgu arendusi sarnases tempos. Tänavu on kavas kiirema ja kvaliteetsema lairibaühenduse viimine 50 000 koduni. Seejuures toimuvad arendustegevused kõigis Eesti maakondades. Tööde täpsema ajakava ja arenduste kohta saab infot Telia kodulehel, kuhu tuleb sisestada konkreetne aadress. Samal lehel saavad kliendid esitada isiklikke sooviavaldusi, kui Telia arendusplaanidest veel koduaadressi ei leia.

Telia on Eesti üks suuremaid investoreid, investeerides igal aastal Eesti turule suurusjärgus 50 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews