1. Avaleht
  2. Teenus
  3. LHV aitab laenudega proviisoritel apteeke rajada
LHV aitab laenudega proviisoritel apteeke rajada

LHV aitab laenudega proviisoritel apteeke rajada

LHV Panga ja Eesti Proviisorite Koja kohtumisel arutati proviisorite laenuvõimalusi ning LHV kinnitas valmisolekut muuta uute apteekide rajamise ja ketiapteekide väljaostmise rahastamist proviisoritele kättesaadavamaks.

„Oleme otsustanud teha proviisoritele rahastuse kättesaadavaks – kuivõrd proviisorite poolt rajatavad apteegid on ettevõtetena küll uued, kuid nimetatud asukohtades on apteegid enamasti tegutsenud juba pikemat aega, siis sellega seoses on apteekide alustamise risk suhteliselt madal,“ selgitas LHV Panga ettevõtete panganduse juht Indrek Nuume pärast kohtumist Eesti Proviisorite Kojaga. „Teeme investeerimislaenude tagamisel koostööd KredEx’iga ja loodetavasti saame nende toele loota ka apteekide puhul ehk see loob hea pinnase uute apteekide finantseerimiseks,“ lisas Nuume.

Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimehe Karin Alamaa-Aasa sõnul võib proviisoritel apteegireformi käigus panga abi olla tarvis kahel juhul. „Esiteks uute proviisorapteekide rajamiseks, eriti piirkondadesse, kus praegu tegutseb vaid ketiapteek, mille omanikud pole valmis apteegi tuleviku üle läbi rääkima. Teiseks võib proviisoril olla tarvis panga abi praegu ketile kuuluva apteegi väljaostmisel, kui senine omanik peaks selle müüki panema,“ rääkis ta.

Alamaa-Aas ütles, et Eesti üleminek proviisorapteekide süsteemile on kõikidele osapooltele suur väljakutse. „Seda rõõmustavam on, kui kodumaine pank on valmis aitama proviisoreid vajalike investeeringute tegemisel,“ ütles Alamaa-Aas.

1. aprillil läheb Eesti pärast viie aasta pikkust üleminekuaega üle proviisorapteekide süsteemile, millega lahutatakse ravimite jae- ja hulgimüük ning apteekide pidamise õigus jääb proviisoritele. Samas on proviisoritele apteekide välja ostmisel muret tekitanud rahastuse kättesaadavus. LHV toetab ettevõtlikke inimesi ja ettevõtteid, kes julgevad tulevikku investeerida, seetõttu julgustab pank proviisoreid ettevõtlusega alustama ja panga pakutavate rahastamisvõimalustega tutvuma.

Head Uudised GoodNews