1. Avaleht
  2. Teenus
  3. LHV Pangas saab lapsele konto avada kodust lahkumata
LHV Pangas saab lapsele konto avada kodust lahkumata

LHV Pangas saab lapsele konto avada kodust lahkumata

Nüüd saavad LHV klientidest lapsevanemad oma alaealisele lapsele pangakonto avada mugavalt internetipangas kliendikontorisse kohale tulemata.

Kuigi eraisikud on saanud LHV Panga kliendiks tulla elektroonilisel teel juba mõnda aega, tuli seni lapsele konto avamiseks ikkagi pangakontorisse kohale tulla. Enam mitte, kuna nüüd pakub LHV lapsevanemale ka oma lapsele konto avamise võimalust elektrooniliselt.

LHV jaepanganduse juhi Kadri Kiiseli sõnul on tegemist klientide poolt pikisilmi oodatud lahendusega. „Kliendi jaoks tähendab elektrooniline asjaajamine kiirust ja mugavust ning saame nüüd öelda, et see kehtib ka lapsekonto avamise puhul. Lapse jaoks tähendab oma konto kindlasti iseseisvuse lisandumist: alates seitsmendast eluaastast saab lapsele tellida ka pangakaardi ning mobiilipangast saab laps ise oma kontojääki näha ja kasutada „Küsi raha“ võimalust. Samas võimaldab Lapsekonto vanemale ülevaadet lapse rahaasjadest tema täisealiseks saamiseni,“ tutvustas Kadri Kiisel.

Lapsekonto saab alla 18-aastasele lapsele avada esindusõigusega lapsevanem, kes on LHV Panga klient ja Eesti kodanik või resident. Konto avamiseks on vajalik lapse kehtiv Eestis väljastatud ID-kaart, pass või elamisloakaart (e-tuvastuse tegemiseks).

Kuidas lapsele konto avada?

  • Sisene enda LHV internetipanka ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga
  • Liigu rubriiki „Info ja seaded“ →  „Lepingud“ ja tee „Lapsekonto“ juures lepingu sõlmimise valik
  • Sõlmi Lapsekonto leping
  • Vaheta ekraani ülaosas oma nime kõrval kasutajarolli, et alustada lapse konto kasutamist

Lisaks Lapsekonto avamise lihtsustamisele on LHV parandanud lapse tuleviku tarbeks investeerimise võimalusi. Lapsekontol investeerimisega alustamiseks tuleb lapsevanemal sõlmida lapse nimel investeerimisteenuste leping, mida saab nüüd samuti teha kiiresti internetipangas.

Head Uudised GoodNews