1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Põhja- ja Baltimaade tippinvestorid kogunevad Pärnus
Põhja- ja Baltimaade tippinvestorid kogunevad Pärnus

Põhja- ja Baltimaade tippinvestorid kogunevad Pärnus

Baltic VCA Summit toob täna Pärnusse ligi 300 era- ja riskikapitali investorit, et ühiselt arutleda valdkonna arengusuundade üle ning leida koostöökohti tehnoloogiasektori arengu ja innovatsiooni toetamisel kogu Põhjala-Balti regioonis. Konverentsi peaesineja on valdkonna üleeuroopalise katusorganisatsiooni Invest Europe’i äsja ametisse nimetatud juht Frans Tieleman.

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) juhatuse esimees Margus Uudam sõnas, et kuigi välisinvestorid peavad Eestit ja naaberriike atraktiivseks regiooniks, tuleb Balti- ja Põhjamaadel senisest enam kokku hoida. “Maailma mõistes väikestel riikidel on suuremahuliste välisinvesteeringute kaasamine keerulisem, sest turbulents maailmamajanduses mõjutab kõiki, ka meist palju suuremaid turge. Väikeste riikidena saame leida konkurentsieelise ühises sünergias, olgu selleks seniste edulugude väljatoomine, tervikliku investeerimiskeskkonna ja andmete jagamine või välistalendi kaasamine sektorisse. Suurte globaalsete turgude ja tehnoloogiakeskustega nt Ameerikas ja Aasias konkureerimiseks peame tegutsema ühtse Uus-Põhjala regioonina,” sõnas Uudam.

EstVCA poolt võõrustav Baltic VCA Summit 2023 on regiooni suurim professionaalsetele investoritele suunatud sündmus ning tänavu astub selle lavale üle 15 esineja. EstVCA kutsel tuleb Pärnusse kokku ligi 300 investeerimismaailma tipptegijat.

EstVCA tegevjuht Kadri Lindpere tõi välja, et konverentsil võetakse fookusesse nii makromajanduslik vaade ja mõju sektorile kui ka fondide tootlused Euroopas ja meie regioonis. “Oleme programmi koostades lähtunud innovatsiooni märksõnast ehk arutleme selle üle, millised on tuleviku fondimudelid, kuidas on muutumas fondiinvestorite vaated regioonile ja siinsetesse fondidesse investeerimisel, millist rolli hakkab mängima valdkonna jaoks tehisintellekti areng ning milliseid arenguid toob kaasa rohe- ja mõjuinvesteeringute kasv,” selgitas Lindpere.

Baltic VCA Summit’i peaesineja on valdkonna üleeuroopalise katusorganisatsiooni Invest Europe’i äsja ametisse nimetatud juht Frans Tieleman. Lisaks on laval Eesti president Kersti Kaljulaid ning mitmed juhtivad investorid sh Claes Mikko Nilsen (NordicNinja VC), Rokas Peciulaitis (Contrarian Ventures), Samuel Wendelin (TESI), Rebecka Löthman Rydå (Inventure VC), Markus Hollmen (Corecam), Barbara Piette (Knightsbridge), Stiina Lehti (Odensö), Pavel Dvorak (EBRD), Kristine Beržina (Livonia Partners), Kriss Spulis (Euroopa Investeerimisfond), Taneli Tikka (Dimension Venture Partners), Margus Uudam (Karma Ventures), Sille Pettai (SmartCap), Kristjan Kalda (BaltCap) ja Kärt Siilats (Superangel).

Baltic VCA Summit toimub Pärnus 24.-25. augustil. Baltic VCA Summit toimub tänavu 11. korda ning selle peakorraldaja on tänavu Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsioon (EstVCA).

  • Baltic VCA Summit 2023 programmi ja esinejatega saab tutvuda kodulehel.
Head Uudised GoodNews