1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TOP 10 I Populaarseim hooajatöö on tänavu restorani suveabiline
TOP 10 I Populaarseim hooajatöö on tänavu restorani suveabiline

TOP 10 I Populaarseim hooajatöö on tänavu restorani suveabiline

Enimtahetud hooajaline ametikoht on tänavu restorani suveabiline, kus populaarseima töökoha nimel oli suve alguses konkureerimas pea pooltuhat töövõtjat, näitab CVKeskus.ee statistika.

Suveks vajatakse enim lisatööjõudu teenindussektorisse – iga kolmas hooajaline tööpakkumine annab võimaluse teha teenindavat tööd. Lisaks vajasid tööandjad suvehoojaks abilisi ka turvavaldkonnas (vetelpäästjad ja turvatöötajad suveüritustel) ning toitlustus- ja müügisektoris.

Populaarseimate hooajaliste ametikohtade nimel oli korraga konkureerimas sadu töövõtjaid. Näiteks kõige tahetumale restorani suveabilise tööpakkumisele kandideeris tänavu tervelt 483 töövõtjat, hooajalisest kaupluse klienditeenindaja tööst oli huvitatud 360 ja barista ametikohast 355 töövõtjat.

CVKeskus.ee värbamisosakonna juht Grete Adler selgitas, et hooajatööd otsitakse peamiselt lisatasu teenimise eesmärgil, mistõttu on oluline näidata palka, mida on töötajal võimalik antud töökohal teenida. „Kahjuks umbes pooltel hooajalistel töödel hoiavad tööandjad palgapakkumist saladuses.“

Hooajatööd otsitakse peamiselt lisatasu teenimise eesmärgil, mistõttu on oluline näidata palka, mida on töötajal võimalik antud töökohal teenida.

„Pakutavat palka saab näidata vahemikuna, sest ootuspäraselt võib töö sisu kandideerija oskustest ja kogemusest lähtuvalt pisut muutuda. Lisaks on oluline täpselt kirjeldada ka tööülesandeid, et kandideerija saaks hinnata oma sobivust töökohale, ning töötingimusi, sh tööaega ja -keskkonda,“ lisas Grete Adler.

Tahetud hooajalised tööpakkumised olid suve alguse seisuga veel laotöötaja ja komplekteerija ametikohad, kus populaarseima tööpakkumise nimel oli konkureerimas rohkem kui 250 töövõtjat. Lisaks olid töövõtjate seas populaarseks hooajatööks ka jäätisekokk (201), marjakorjaja (188), autode ümberparkija (174), aiandustöötaja (156) ja hooajaline värbaja (137).

Suurima kandideerijate arvuga hooajalised ametikohad:

Ametikoht Kandideerijate arv kõige populaarsemale tööpakkumisele
Suveabiline restoranis 483
Hooajaline klienditeenindaja kaupluses 360
Barista 355
Hooajaline laotöötaja 317
Komplekteerija (hooajaline) 263
Jäätisekokk 201
Marjakorjaja 188
Autode ümberparkija 174
Aiandustöötaja 156
Hooajaline värbaja 137
Head Uudised GoodNews