1. Avaleht
  2. Majandus
  3. President Karis Lõuna-Korea ettevõtjatele: Eesti on värav Euroopa turule
President Karis Lõuna-Korea ettevõtjatele: Eesti on värav Euroopa turule

President Karis Lõuna-Korea ettevõtjatele: Eesti on värav Euroopa turule

„Eesti tegus iduettevõte maastik pakub Lõuna-Korea investoritele häid võimalusi ja meie ettevõtetel on Lõuna-Korea turule pakkuda kvaliteetseid teenuseid ja tooteid. Oma hea ärikeskkonnaga oleme värav Euroopa turule,“ ütles president Alar Karis Soulis kohalikule ärieliidile majanduskoostöö ja Eestisse investeerimise võimalusi tutvustades.  

LG teaduspargi külastus. Foto: Raigo Pajula, Vabariigi Presidendi Kantselei

President Karise sõnul annavad Eesti suursaatkond Soulis ja ettevõtluskeskus tugeva panuse meie suhete arengusse. „See toetab Eesti ettevõtete sisenemist Lõuna-Korea turule ja tutvustab korealastele Eestit kui head investeeringute sihtpunkti ja võimalikku väravat Euroopasse,“ ütles Eesti riigipea. Kasvupotentsiaaliga kahepoolsete majandussuhete prioriteetsete valdkondadena tõstis ta esile puittooted ja moodulmajad, vesiniku sektori, toiduainetööstuse ning mere- ja laevatööstuse.

„Korea on olnud edukas tööstuse ja majanduse digitaliseerimises. Eesti on digitaalse avaliku asjaajamise ja digiühiskonna loomisel valmis jagama oma digi- ja küberedulugu,“ lasus riigipea.

Uues ettevõtluskeskuses sõlmisid Eesti ettevõte Elcogen ja HD Hyundai gruppi kuuluv Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co., Ltd. (“KSOE”) lepingu, millega investeeritakse Eestis ettevõttesse 45 miljonit eurot. Seda raha on plaanis kasutada uue tootmisüksuse rajamiseks Tallinna. Elcogeni toodetavad kütuselemendid võimaldavad Koreas merendusettevõttel võtta laevades kasutusel uut tüüpi kütuseid ja vähendada sellega oma keskkonnajalajälge.

Kohtumisel SK Groupi esimehe ning Korea kommerts- ja tööstuskoja esimehe Anthony Cheyga rääkis president Karis Lõuna-Korea ettevõtete investeerimisvõimalustest Eestisse. SK Grupi suurimad ettevõtted tegelevad peamiselt energia-, nafta- ja keemiatööstusega. Samuti kuulub grupile riigi suurim mobiilsideteenuste pakkuja SK Telecom ning maailma suuruselt neljas kiibitootja SK Hynix.

Eesti riigipea kohtus ka HD Hyundai presidendi Chung Ki Suniga ning tutvus LG Teaduspargi tegevusega ning arutas selle presidendi ja LG Groupi tehnoloogianõukogu esimehe I. P. Parkiga koostöövõimalusi. 

  • President Karisega oli Lõuna-Koreas kaasas Eesti äridelegatsioon. Visiidi raames allkirjastati Eesti-Korea lennuteenuste leping, Eesti Puitmajaliit ja Korea Wood Costruction Association vahel sõlmiti koostöölepe, Elcogen sõlmis lisaks HD Hyundaile kokkuleppe ka Bumhan Fuel Celliga ning EIS (Invest Estonia) sõlmis koostöölepe SK Squarega.
Head Uudised GoodNews