1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu tutvustab Soome ja Rootsi partneritele tartlaste liikumisvõimalusi
Tartu tutvustab Soome ja Rootsi partneritele tartlaste liikumisvõimalusi

Tartu tutvustab Soome ja Rootsi partneritele tartlaste liikumisvõimalusi

Tartu võõrustab projekti Erasmus+ Impacti raames 23. ja 24. novembril koostööpartnereid Soomest Yväskyläst ja Rootsist Umeast.

Projekti raames Tartusse saabunud 25 külalisele tutvustatakse siinseid linlastele loodud füüsilise aktiivsuse arendamise võimalusi ning räägitakse sellest, milliseid liikumisvõimalusi tartlased igapäevaselt kasutavad. Loodusmajas toimunud seminaril räägiti ka linna edasistest plaanidest inimeste liikumisaktiivsuse arendamisel ning vahetati vastastikku kogemusi. Põhjamaadest saabunud külalisi võõrustavad lisaks linnavalitsuse esindajatele ka Tartu Ülikooli ja TÜ Akadeemilise Spordiklubi töötajad, kes igapäevaselt liikumiskultuuri edendamisega tegelevad.

Foto: Freepik

Abilinnapea Mihkel Lees tutvustas avaseminaril Loodusmajas Tartu linna liikuvust arendavaid tegevusi ning rõhutas, et Tartu soovib jätkuvalt olla liikuma kutsuv linn. “Oleme palju panustanud koolide spordiväljakute uuendamisse, kergliiklusteede ja välitreeningalade rajamisse. Kuid alati on võimalik kõike veel paremini teha ning seepärast on väga huvitav ja kasulik kuulata oma Põhjamaade partnerite parimaid ideid ja praktikaid,“ lisas Lees.

Linnavalitsuse huvihariduse valdkonna juhi Mari-Ann Saluste sõnul on projekti raames toimunud külaskäigud partnerite juurde Soome ja Rootsi andnud rohkelt mõtteid, kuidas linnaelanike liikumisharjumisi suurendada ning kehalist aktiivsust väärtustada.

Soome ja Rootsi külalised tutvuvad Mart Reiniku Kooli õueala, Tamme staadioni ning Variku kooli spordihoone ja õuealaga, külastavad Annelinna Gümnaasiumi, Tartu ülikooli spordihoone ja sporditeaduste ja füsioteraapia instituuti ning vaatavad üle Emajõe väliujula ja lodjakoja ning Roosi tänava discgolfi rajad. Külaskäik lõpeb Eesti Spordimuuseumis, kus toimub programmi lõpuseminar.

Head Uudised GoodNews