1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets jagab YouTube’i videotes nippe ja soovitusi pruutpaaridele
VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets jagab YouTube’i videotes nippe ja soovitusi pruutpaaridele

VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets jagab YouTube’i videotes nippe ja soovitusi pruutpaaridele

Egerta Mändmets on olnud pulmakorraldaja 8 aastat, kokku korraldanud ligi 130 pulma ning on loonud personaalbrändi Egerta.ee.

Egerta tuli välja ka YouTube’i kanaliga, kus plaanib tegema hakata videosid, mis avavad vaatajatele telgitaguseid, mida tähendab pulmakorraldaja töö, miks on pulmakorraldajat vaja, millised on selle töö eripärad ja kas ja kuidas saaks ka ilma pulmakorraldajata hakkama.

Täna algusega kell 15:15 on Egerta Mändmets külas Kesk-Eesti Tre Raadio ja GoodNews koostööna valmivas raadiosaates “Head uudised”. 

YouTube’i kanalilt leiab ka tasuta nõuandeid ning tutvustatakse toredaid Eesti tegijaid – toredaid õhtujuhte, fotograafe, toitlustajaid ja teisi tegijaid, kes aitavad luua selle võrratu päeva.

Videotesse on kokku pandud pulmakorraldaja kogemused ja soovitused

“Ma usun, et kui teil on plaan palgata üldse pulmakorraldaja, siis on hästi oluline teada, mida ta varem teinud on, kes ta on, mis talle meeldib, mida ta oskab – kõik sellised küsimused ja enamgi veel,” selgitab Egerta, miks otsustas esimeses videos tutvustada just ennast.

Egerta plaanib järgnevates videotes jagada vastuseid tema headelt partneritelt, mis võiksid abiellujatele huvi pakkuda. “Need küsimused ja vastused plaanin ma teile ette lugeda, lisades sinna enda vaated, kommentaarid, kogemused, mida ma olen enda pulmakorralduse karjääri jooksul õppinud, kogenud ja näinud,” räägib Egerta, miks peaks uutel videotel silma peal hoidma. “Lisaks külalistele proovin ma sinna vahele teha ka selliseid saateid, mis on nii-öelda üldharivad ehk näiteks kuidas peaks käituma üks pulmakülaline pulmas või kui sa oled pulmakülaline, siis ma olen tihti näinud, et inimesed mõtlevad, mida peaks selga panema, mida peaks kinkima, kas lilli peaks viima või mitte ja kõik muud sellised nõuanded.”

Kui sa soovid oma pulma pidada kuskil mujal riigis, näiteks eestlaste seas väga populaarses ja armastatud kohas Itaalias, räägib Egerta oma kogemustest, millega peaks sel puhul arvestama.

Egerta kohta on öeldud, et pulmade korraldamine pole tema jaoks lihtsalt töö, vaid suur kirg

“Muud moodi seda tööd teha ei saakski,” kommenteerib seda Egerta ise. “Mul on väga vedanud ja ma olen väga tänulik, et elu on mind toonud siia, kus ma saan teha seda, mis mulle tõeliselt meeldib. Olen pulmi korraldanud 8 aastat, 8 hooaega ja minu portfooliosse peaks vist peagi saama 130 pulma.”

Enne pulmakorraldajaks hakkamist oli ta 5-6 aastat pulmafotograaf ning on kokku pildistanud umbes 150 pulma. “Tänu sellele, et ma olin pulmafotograaf, oli mul võimalus näha pulma telgitaguseid, tutvuda kõikide ägedate ja võibolla mitte nii ägedate tegijatega, et saada aru, milline see pulmapäev olla võiks,” meenutab ta.

Ühel hooajal saab Egerta vastu võtta maksimum 15 pulma ja kõik pulmad korraldab ta ise. “Küll on mul väga tore abimeeskond – sinna kuuluvad minu kaks suurepärast õde, kes on minuga väga paljudes pulmades tänaseks kaasas käinud ja minu imetore partner Gerli,” räägib ta. Küll aga peab Egerta oma isiklikku kontakti pruutpaariga väga oluliseks ning on otsustanud nende päeva ainuisikuliselt juhtida ja korraldada.

Pulmakorraldajalt saab paluda vaid konsultatsiooni või nautida pulmapäeva täisteenusega

Egerta on pärjatud ka pulmad.ee keskkonna aasta tegija tiitliga 2016. aastal, 2019. aastal oli ta nominentide hulgas pulmakujundaja kategoorias. “Tundub, et minu Eesti Kunstiakadeemias tehtud õpingud ei ole mööda külge maha jooksnud,” räägib Egerta, et pulmi meeldib talle väga kujundada ja dekoreerida, ent tunneb, et paarid eelistavad siiski täiskorraldust.

Tellida saab Egertalt ka vaid konsultatsiooniteenust, kuidas pulmi korraldada, kuni täisteenuseni välja, kus ta teeb pruutpaari eest ära põhimõtteliselt kõik. “Teie peate ainult tegema oma valikud ja pulmapäeval kaunite, säravate ja õnnelikena kohale ilmuma,” räägib ta. Täpsemalt tutvustab ta erinevaid teenuseid järgmistes videotes.

Lisaks pulmadele tegeleb Egerta endiselt ka fotograafiaga. “Ei raatsi seda kaamerat käest panna,” ütleb ta ise. “Lisaks tegelen sisekujundusega, mille õpingud Eesti Kunstiakadeemias ma olen läbinud. Veel ka graafiline disain ehk alates visiitkaartidest kuni suurte postrite või reklaamplakatiteni.”

Rõõm elust ja tööst

Kodus on Egertal aga kaks imepärast last – Alfred ja Gerda Adore ning ta sõnab, et tütar on talle olnud ka suureks inspiratsiooniks oma ettevõtte loomisel. “Olen õnnelikus suhtes ja tunnen, et see, mida ma teha saan, tõepoolest muudab mu väga õnnelikuks inimeseks, olles peaaegu iga päev ümbritsetud armastusest ja tunnetest, on tõepoolest väga suur privileeg, olen selle eest väga tänulik,” räägib ta endast.

Egerta tegemisi saab lähemalt vaadata erinevatel sotsiaalmeediakanalitel: Facebookist, Instagramist, Pinterestist, YouTube’ist ja LinkedIn’ist.

Head Uudised GoodNews