1. Avaleht
  2. Majandus
  3. 10 põhjust, miks internetipood on üha populaarsem ostukeskkond
10 põhjust, miks internetipood on üha populaarsem ostukeskkond

10 põhjust, miks internetipood on üha populaarsem ostukeskkond

Fotod: Shutterstock

Kaubanduskeskusi aina kerkib, kuid nende kõrval muutub internetipood üha populaarsemaks. Oluliselt mugavam on soetada kõik vajalik oma kodus mugaval diivanil istudes, seejuures ostude tassimist vältides, kuna kuller toob need otse koduukse taha. Internetipood just seda võimaldabki – kiirus, mugavus ja kokkuhoid on märksõnad, millega internetis ostlemist iseloomustada!

Internetipood kingib kiire elutempo juures vaba aega

Kiire elutempo sunnib otsima võimalusi, kuidas kallist aega säästa – just internetipood on üks nendest võimalustest. Internetipoes ostlemise kiirus väljendub selles, et hoiame kokku aega, mis kulub ostukeskuste vahel liiklemisele. Kuid see ei ole ainus ajasäästmise koht, sest ka kaupade otsimisele kulub hulganisti aega. Internetipood võimaldab aga soovitud toote otsingusse trükkida ja ennäe, kui toode on poes olemas, siis kuvatakse see sekunditega!

Tee sisseostud diivanilt tõusmata!

Kiiruse kõrval on väga oluline ka ostuprotsessi mugavus, sest need ajad on ammu möödas, mil inimesed pidid leppima olukorraga, kuna alternatiive lihtsalt ei olnud. Kui Sina ei ole inimene, kes naudiks kaubanduskeskuses aja veetmist ning tunglemist, siis on internetipood Sinu päästja. Oma kodus, oma diivanil kohvitassi taga ostlemine on ju mugav, kas pole? Lisaks jääb ära tüütu autosõit tihedas liikluses ja parkimiskoha otsimine autosid täis tuubitud parklas. Mugav protsess:

  • Mine internetipoodi;
  • Trüki toode otsingusse;
  • Lisa see ostukorvi;
  • Maksa;
  • Jää oma ostusid ootama – seda kõike diivanilt tõusmata!

Kui on võimalus kokku hoida, siis kasuta seda

Ostude pealt raha säästmine on meie kõigi eesmärk, miks muidu näeme kõige rohkem inimesi
kauplustes tunglemas just allahindluste ajal? Ära jää sooduskampaaniat ootama, sest internetipood pakub tihti kaupu regulaarselt soodsamalt, kui mistahes kauplus. Kuidas nii? Põhiline põhjus on see, et internetipood saab seda endale lubada – kulusid kaubanduspinna rendile ei ole ning ka tööjõudu ei ole niivõrd palju tarvis, see annabki võimaluse kaupasid soodsamalt müüa.

Suur kaubavalik annab valikuvabaduse

Kui üks korralik internetipood sisaldab endas kümneid- või lausa sadu tuhandeid tooteid, siis kauplus endale niivõrd suurt kaubavalikut lubada ei saa, kuna kaubanduspind seab piirangud.

Suur kaubavalik annab kliendile valikuvabaduse soetada just see toode, mis temale kõige paremini sobib. Reeglina ei vaja internetipood kaupade ladustamiseks ka laopinda, sest enamus tooteid tellitakse päringu saabumisel vastavatelt hulgimüüjatelt üle maailma. Kokkuhoid internetipoele, valikuvabadus kliendile!

Sina puhka, las teised tassivad!

Milleks tassida raskeid poekotte, kui internetipood pakub võimalust kõik ostud mugavalt kulleriga koduukseni toimetada? Samas on teada, et mugavus maksab, kuid tegelikult pakub esinduslik internetipood alates teatud ostusummast tasuta tarnet. Ja see ei ole veel kõik – tihti saab klient sobivaima tarneviisi ise valida:

  • Postkontorisse;
  • Pakiautomaati;
  • Pakipunkti;
  • Kulleriga koduuksele.

14-päevane tagastusõigus

Olukord, mil soetasid kauplusest toote, kuid koju jõudes selgus, et see ei sobigi Sulle, tuleb tuttav ette? Paljud poed ei võimalda sellises olukorras toote tagastamist, parimal juhul lubatakse see ümber vahetada. Internetipood pakub aga 14-päevast tagastamisõigust ning mis veelgi toredam, põhjendada ei ole tarvis! Põhjuseks võib olla ka lihtsalt see, et toode ei vastanud ootustele. Ainus tingimus on, et tagastatav kaup peab olema kasutamata ning originaalpakendis.

Kaheaastane garantii annab kindlustunde

Kui kauplustes on erinevatele toodetele erinevad garantiitingimused, siis näiteks 1a.ee internetipood pakub kõikidele kaupadele vähemalt 24-kuulist garantiid. Tegelikult on võimalikult pikk garantiiaeg väga oluline, sest paljude toodete, eriti elektroonika, puhul ei pruugi tootmisvead kohe ilmneda. Seetõttu tagabki pikk garantiiaeg kliendile kindlustunde, et vea ilmnemisel on internetipood lausa 2 aastat valmis tootmisveaga kauba garantiiremonti võtma või ümber vahetama.

Internetis ostlemine on üha turvalisem

Kui veel mõned aastad tagasi tundus internetipood üks üsnagi ebaturvaline keskkond, kuna kaupade eest tasumisel tuleb nii isiklikud kui ka krediit- ja pangakaardi andmed kirja panna, siis nüüd ei tasu enam muretseda. Internetis shoppamine muutub üha turvalisemaks, kuna kvaliteetne internetipood kasutab SSL sertifikaate, mis autentimisel andmete turvalisuse ja seega ei ole pahalastel võimalust Sinu andmetele ligi pääseda ning neid kurjasti ära kasutada.

Klientide rahulolu on avalik teave

Kas Sa oled kunagi kaupluses mõnele kaasostlejale ligi astunud ning uurinud tagasisidet mõne kauba kohta? Vaevalt! Internetipood annab aga võimaluse läbi hinnangute, tagasisidepostituste klientide kogemustega kursis olla. See on jällegi väga oluline, sest millele siis veel tugineda, kui mitte reaalsele kogemusele? Seejuures on tagasiside mugavalt iga toote juures kuvatud ning seda infot ei pea kelleltki personaalselt välja uurima.

Sooduspakkumised otse e-mailile

Kaubanduskeskuste sooduskampaaniate kohta annavad aimu suured reklaamid keskuste seintel, kuid selleks tuleb ju kõigepealt keskusesse kohale sõita? Internetipood pakub aga oluliselt mugavamat lahendust – liitudes internetipoe kliendibaasiga, saadetakse info erinevate kampaaniate kohta otse Sinu e-mailile. Kiire ja mugav info liikumine tagab selle, et Sa ei maga ühtki superpakkumist maha!

Tegemist on reklaamartikliga! 

Head Uudised GoodNews