1. Avaleht
  2. Toode
  3. 7 NIPPI! Kuidas kaitsta oma telefoni talvekülmas?
7 NIPPI! Kuidas kaitsta oma telefoni talvekülmas?

7 NIPPI! Kuidas kaitsta oma telefoni talvekülmas?

iphone-cold-weatherEelolevate päevade ilmaprognoos lubab eriti krõbedaid, enam kui 20 kraadini langevaid miinuskraade, mistõttu on nutitelefonide “tervist” puudutavad küsimused –  kas telefoni aku peab ikka pakasele vastu ning kuidas külma ilmaga puutetundlikku ekraani kasutada – kiired tekkima. Samsung Electronics Baltics tooteekspert Henry Tiitus jagab telefoniomanikule nõuandeid nutiseadme mõistlikuks kasutamiseks talvekülmas.

  • Miinuskraadide korral tarvitab nutitelefon töötamiseks tavapärasest rohkem akut, mistõttu sooja saamiseks tuleks telefoni hoida kehale võimalikult lähedal. Väljas viibides võiks eelistada telefoni hands-free seadet või võimalusel põigata kõne ajaks mõnda siseruumi.
  • Külmaga ei tasu nutitelefoni jätta autosse või kui seda teha, siis seadme säästmiseks tuleks telefon välja lülitada. Mõningat kaitset külma eest pakuvad ka erinevad telefonikatted, samuti telefoni jätmine näiteks kindalaekasse.
  • Kui nutitelefon peaks miinuskraadide tõttu välja lülituma, tasub taaskäivitamisega viivitada seni, kuni jõuad taas siseruumi ning telefon on soojenenud.
  • Krõbeda talveilmaga on soovitatav nutitelefoni aku enne pikemaajalist õueminekut täis laadida.
  • Külmaga kehtivad ka igapäevased akusäästmise nipid: soovitatav on reguleerida ekraani taustavalgust hämaramaks, vajaduse puudumisel lülitada välja bluetooth, WiFi ja GPS, sulgeda vaikimisi töötavad rakendused ja lülitada sisse energiasäästu režiim.
  • Testitulemused on näidanud, et madalatel temperatuuridel suudab AMOLED ekraan teistest ekraanidest paremini opereerida, seetõttu on külmal ajal eelistatud seisundis just selle ekraaniga varustatud nutitelefonide omanikud. AMOLED ekraan on näiteks enamustel Samsung Galaxy sarja nutitelefonidel.
  • Enamike nutitelefonide ekraane kinnastega juhtida ei saa. Lahenduseks võivad olla spetsiaalsed nutitelefonidele mõeldud kindad.

Samsung Electronics Baltics tooteekspert Henry Tiitus märkis, et mobiiltelefoni akule on igapäevaselt sobivaim töötemperatuur 0-30 plusskraadi vahel. Seetõttu tasub eelmainitud soovitusi arvesse võtta eriti just nüüd, mil ka päevane õhutemperatuur võib kohati langeda -20 ja enama kraadini.

Head Uudised GoodNews