Wöse peakokk avas Viru Burgeri
Restoranides Art Priori ja Wöse peakokana töötanud Mart Klaas avas Tallinnas Viru keskuse terrassil burgerikohviku Viru Burger.
Seni gurmeetoite valmistanud Klaas kinnitas, et üllatava suunamuutuse tingis vajadus vahelduse järele. “Burgereid armastavad ju kõik,” muigab ta. “Tundsin, et see kurss on hetkel minu jaoks õige ning kuna Park’la meelelahutuspaik kampa kutsus, siis ei olnudki vaja pikalt kaaluda.”
Aastaid peakokana töötanud mees leiab, et saab kõrgetasemeliste restoranide töökogemust edukalt ka kiirtoitu valmistades rakendada. “Tooraine sügavuti tundmine ja eritehnikate kasutamine annab lõpptulemusele väärtuse, mida klient tajub maitses,” usub Klaas. “Kõik algab muidugi heast ja värskest toorainest – selle osas ma allahindlust ei tee.”
Viru Burgeri menüüsse kuuluvad erinevad friikartulid ja burgerid, millest eriliseim kannab nimetust scamburger. Tegemist on veganitele sobiva toiduga, mille vahel on taimne pihv. “Beyond Meat pihv näeb välja, küpseb ja maitseb nagu värske veiselihapihv ning on viimasel ajal maailmas kõvasti populaarsust kogunud,” tutvustab kokk. “Selle peamiseks koostisosaks on hernestest eraldatud taimne proteiin. Muu hulgas sisaldab see näiteks peedimahla, et tekiks lihale omane punakas toon.” Lihaaustajatele pakub Klaas ka erinevad veisepihviga burgereid, traditsiooniliste valikute kõrval näiteks jalapeno’de, tšillimajoneesi, vahtrasiirupi ja peekoniga versiooni.
Klaasi kinnitusel on tänavatoidu populaarsus kasvutrendis. “Minu tutvusringkonnas leidub teisigi kõrgetasemelistes restoranides töötanud kokkasid, kes on viimastel aastatel hakanud tegelema just taolise lihtsama toidu pakkumisega,” sõnab ta. “Just tänu sellele läheb meie tänavatoit kvaliteetsemaks ja huvitavamaks.”
Lisaks plaanib Klaas trendikaks kujunenud toiduveokiga kohal olla mitmetel suveüritustel.