Kohvik Komeet avas Eesti suurima alkovabade kokteilide valiku
Eesti suurim mahekohvik Komeet vahetas oma menüüs köögiviljad, õlid ja salatid kohalike ja mahedate vastu ning hakkas pakkuma riigi suurimat valikut alkoholivabasid kokteile.
Komeedi juhataja Marelle Lehteri kinnitusel hakkas kohvik pakkuma välismaiste karastusjookide asemel vähese suhkruga Eestis tehtud rabarberi- ja ebaküdoonialimonaade. „Tervislikkusele rõhu panemiseks on menüüs 12 uut alkoholivaba kokteili. Tegelikult saab kõiki kokteile kraaditeta, näiteks veriapelsini-rosmariini džinntoonikut,“ lisas Lehter.
Komeedi värske peakoka Krait Kumari sõnul on kohviku menüü nüüd pea täielikult mahe. “Ligi pool suvisest menüüst on uus ja rõhuga kohalikul hooajalisel toorainel,“ sõnas Kumar.
„Kala tuleb ikka Peipsist ja Võrtsjärvest ning liha Eesti mahedatelt väiketootjatelt, aga muutsime ära toitude põhjad ja juurde pakutavad lisandid – need koosnevad kodumaistest aedviljadest, nagu näiteks röstitud maapirn, hooajalised Eesti seened, lehtkapsa krõpsud või mahedad idud,“ ütles Kumar.
„Teise uue ja suure suunana vahetasime välja ka kõik toiduvalmistamisel kasutatavad rasvained – selitame ise võid ning kasutame ainult mahedaid ja loodussõbralikke õlisid,“ lisas Kumar.
„Ainus tooraine, millele me pole ikka suutnud püsivat tarnijat leida, on kohalik mahekana ja seetõttu pole seda ka praegu menüüs. Peaaegu leidsime sobiva mahekanade kasvataja, aga koroonakriis mõjutas ka neid ja seetõttu tegeleme ikka otsimisega,“ sõnas Komeedi peakokk.
Marelle Lehter rajas Komeedi katuseterrassile teist aastat järjest ürdiaia, kust pärinevad paljud köögis kasutatavad maitsetaimed. Juhataja isiklikust koduaiast pärinevad ka paljud teised koostisosad, näiteks rabarber.