1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Longo Grupp saavutas ajalooliselt parimad majandustulemused
Longo Grupp saavutas ajalooliselt parimad majandustulemused

Longo Grupp saavutas ajalooliselt parimad majandustulemused

Baltikumi suurim kasutatud autode edasimüüja Longo Group on selle aasta üheksa kuuga suutnud oma tulusid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvatada 57% võrra 35 miljoni euroni. Eestis on ettevõtte käive 9 miljonit eurot.

Longo Grupi 2022. aasta üheksa kuu EBITDA oli 1,6 miljonit eurot, kasvades aastaga 151%. Auditeerimata puhaskasum oli omakorda 620 tuhat eurot.

Longo Grupi perioodi puhaskasum on olnud võrreldes kogu eelmise aasta puhaskasumiga juba enam kui neljakordne. “2022. aasta üheksa kuud ja eriti kolmas kvartal olid Longo kontserni jaoks väga edukad – suutsime oluliselt kasvatada käivet, samuti avada uus esindus väljaspool Balti riike – Poolas. Plaanime oma võrgustiku laiendamist jätkata,“ kommenteeris Longo Grupi asutaja ja juhatuse esimees Edgars Cērps, lisades, et ettevõtte brutokasum ulatus 2022. aasta üheksa kuuga 4,1 miljoni euroni (+40%). Ühtlasi oli 2022. aasta üheksa kuu EBITDA 1,6 miljonit eurot, kasvades kolmandas kvartalis 5,3% võrra.

Foto: Shutterstock

„Kasutatud autode jaemüügis mängivad sel ja järgmisel aastal olulist rolli digitaalkanalid, kuna juba 2020. ja 2021. aastal on tarbijad vähendanud füüsiliste esinduste külastusi ja läinud üle veebiostlemisele. See trend on käesoleval aastal jätkunud, sest ostjad eelistavad mugavamates tingimustes autosid valida – internetis või kaubanduskeskuste salongides, kus saab spetsialistiga oma vajadusi ja eelistusi arutada. Tänu nendele teenustele on meie klientidel võimalik mitte ainult veebis autot valida ja broneerida, vaid tellida ka proovisõit ja auto kojuvedu ning saada oma autole garantii,” ütleb Cērps.

Longo Group plaanib kuni 2022. aasta lõpuni pakkuda klientidele võimalust kogu autoostuprotsess läbida veebis, võttes Balti riikides esimesena kasutusele täielikult digitaliseeritud kasutatud autode müügi.

Ettevõttel on ka lähitulevikus ambitsioonikad laienemis- ja arendusplaanid. „Aktiivse tegevusega kaubamärgi tuntuse suurendamise, füüsilise võrgustiku laiendamise ja autode valiku suurendamisega plaanime tagada kõrge kasumi ja veelgi suurendada tulusid. Longo Grupp on esimene ettevõte Baltikumis, kes juurutab täisdigitaalse auto broneerimissüsteemi. Vaid mõne klõpsuga saavad kasutajad endale auto broneerida täielikult tagastatava broneerimistasuga. Võtsime esimestena Baltikumis kasutusele ka täiesti uue kontseptsiooni – kaubanduskeskustes ja sarnastes kohtades müügisalongid, kus kliendid saavad müügiesindajatega suhelda, oma eelistusi arutada ja auto proovisõiduks tellida ning ka soetada. Plaanime seda kontseptsiooni edasi arendada, kuna näeme, et kliendid hindavad seda kõrgelt. Lisaks tegeleb Longo Grupp laienemisega – uus müügiesindus Poolas on juba avatud ja toimib,” märgib Cērps.

Longo ambitsioonikate arenguplaanide toetamiseks võetakse kasutusele uued kanalid autode ostmiseks ja autode klientideni toimetamiseks. Erilist tähelepanu pööratakse ettevõtte teeninduskeskuse läbilaskevõime suurendamisele ning keskkonnapoliitikale ja tegevuste läbiviimisele vastavalt Euroopa Liidu rohelistele standarditele.

Head Uudised GoodNews