1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Aasta ehitusprojektiks tunnistati Lennusadam
Aasta ehitusprojektiks tunnistati Lennusadam

Aasta ehitusprojektiks tunnistati Lennusadam

AS Äripäev projekteerimise konverentsil „IntelProject 2013“ 27.02.13 Nordic Hotel Forum´is Tallinnas kuulutati välja Aasta ehitusprojekt 2012 konkursi võitja. Võitjaks osutus Lennusadam ja KOKO arhitektid OÜ peaprojekteerijana.

Eesti Projektbüroode Liidu (EPBL) auhinna, Eesti Kunstiakadeemia üliõpilase Rose–Marie Keva disaintooli, andsid konkursi võitjale üle EPBL juhatuse esimees Tõnis Tarbe ning FIDIC tegevdirektor Enrico Vink. Auhinna võttis vastu arhitekt Raivo Kotov, kes rõhutas et võit saavutati tänu heale meeskonnatööle.

Tõnis Tarbe ütles, et kuigi oleme plaaninud aasta ehitusprojekti konkursi korraldamist kaua, oli siiski tegemist esimese taolise konkursiga. Konkursile laekunud 11 töö hulgast valisime välja 3 nominenti, mis läksid liikmetele hääletusele. Ta tutvustas nominente alljärgnevalt:

Lennusadam, peaprojekteerija KOKO arhitektid OÜ

Kompleksne ja põhjalik tegevus alates ideekonkursist kuni tööprojektini. Uue ja vana oskuslik läbipõimimine ehitusprojektis Eesti ühe silmapaistvama raudbetoonist koorikehitise renoveerimisel.

TÜ Narva Kolledž, peaprojekteerija Kavakava OÜ

Arhitektuurikonkursist alates kindlakäelise peaprojekteerija juhtimise all valminud ehitusprojekt. Kasutatud julgelt mitmeid mittestandardseid, efektseid ja uudseid lahendusi, esiletõstetud on konstruktorite innovatiivsust.

Kadrioru pargi ajalooliste kanalite taastamine, peaprojekteerija K-Projekt AS

Tundlik ja pieteeditundeline ajaloolisse keskkonda projekteeritud veekaskaadide ja kanalite süsteem. Terviklahendus, kus peaprojekteerija on suutnud kasutada erinevate erialade projekteerijate loomepotentsiaali.

Nominendid ja nende esitatud dokumendid on üleval EPBL kodulehel aadressil www.epbl.ee

Head Uudised GoodNews