1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. ÄGE VÄRK I Eesti idufirma paneb üle maailma inimesi liikuma ja ettevõtteid annetama
ÄGE VÄRK I Eesti idufirma paneb üle maailma inimesi liikuma ja ettevõtteid annetama

ÄGE VÄRK I Eesti idufirma paneb üle maailma inimesi liikuma ja ettevõtteid annetama

Eestis välja töötatud terviseedenduse platvorm ja mobiilirakendus YuMuuv paneb virtuaalsete väljakutsete abil ettevõtete kollektiive liikuma üle terve maailma – kliente on viimase kuuga liitunud Rootsist Mehhikoni. Sellest nädalast lisas idufirma võimaluse konverteerida ettevõte töötajate kollektiivsed sammud, põletatud kalorid või aktiivsed minutid heategevuslikeks annetusteks.

Idufirma YuMuuv on loonud platvormi, mis innustab ja pakub inimestele ekstra motivatsiooni aktiivse elustiili juurutamiseks. Eestlaste terviseedenduslik keskkond toob oma mobiilirakenduses kokku erinevate ettevõtete kollektiivid üle maailma ning paneb nad omavahel igapäevases aktiivuses mõõtu võtma.

Värske uuendus lubab nüüd aga ka tööandjal seada oma töötajatele kollektiivseid väljakutseid, kus töötajad saavad üheskoos kogutud sammude, kalorite või aktiivsusminutite tulemuse siduda mõne südamelähedase heateoga. “Näiteks kui ettevõte seab kollektiivse aktiivsuseesmärgi täitmise ühisannetusega, võidavad sellest kõik osapooled – inimestel on parem tervis, ettevõttel on kaasatumad töötajad, kes tunnetavad, et nende panus on oluline, ning abi vajav organisatsioon saab elutähtsa toetuse” selgitab YuMuuvi kaasasutaja Jakob Remmel.

Platvormil, millesse on varajases järgus investeerinud teiste seas ka Bolti kaasasutaja Martin Villig ja MyFitnessi tegevjuht Erkki Torn, on parasjagu aktiivsust mõõtma rohkem kui 100 ettevõtte töötajad 20 riigist. Üheskoos kõnnitakse iga päev ligikaudu neli ringi ümber maakera ja ja põletatakse 35 000 Big Mac burgeri jagu kaloreid. Tuntud ettevõtetest on platvormiga tänaseks juba liitunud näiteks Bolt, Telia, Synlab, Nortal ja Salesforce.

YuMuuvi unikaalsuseks võib pidada platvormi suutlikkust muuta võrreldavaks omavahel väga erineva sportliku võimekusega inimeste aktiivsusnäitajad, keskendudes personaalsele pingutustele, mitte aga pelgalt sportlikul moel saavutatud tulemustele. Rakenduse nutikas süsteem analüüsib erinevate pulssi mõõtvate nutikellade ja muude seadmete abil kogutud andmeid ning konverteerib need aktiivsusindeksi arvutamise abil omavahel võrreldavasse vormi. Valem võtab arvesse nii tehtud sammude hulka, kulutatud kilokaloreid, pulssi kui ka vanust, sugu, pikkust ja kaalu.

Selline lähenemine ühendab ja motiveerib enam liikuma kogu kollektiivi- nii väga sportlikke kui ka liikumisega alles alustajaid, nii neid, kelle igapäevaseks aktiivsuseks ongi trenni tegemine, aga ka neid, kelle jaoks võib see olla hoopis näiteks tööle jalutamine, intensiivne kodu koristamine või lastega õues mängimine.

Head Uudised GoodNews