1. Avaleht
  2. Äri
  3. Algab Eesti suurim ettevõtluskonkurss
Algab Eesti suurim ettevõtluskonkurss

Algab Eesti suurim ettevõtluskonkurss

Tänasest saavad kõik ettevõtted kandideerida Eesti suurimal ettevõtluskonkursil „Eesti parimad ettevõtted 2024“. Silmapaistvaid ettevõtteid on võimalik kõikidel ka ise nomineerida. Konkursi eesmärk on tunnustada kõrge lennuga Eesti ettevõtteid ja tõsta esile ettevõtlikkust. Kandideerida ja ettevõtteid nomineerida saab 7. juulini ning võitjad kuulutatakse välja 2. novembril toimuval pidulikul auhinnagalal.

Konkursi eesmärk on tunnustada kõrge lennuga Eesti ettevõtteid ja tõsta esile ettevõtlikkust.

Ettevõtluskonkurss liidab endas kahte konkurssi

Konkurss „Ettevõtluse auhind“ toimub Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse ning Eesti Tööandjate Keskliidu eestvedamisel.

Parimad ettevõtted selgitatakse välja seitsmes kategoorias:

  • Aasta eksportöör
  • Aasta innovaator
  • Aasta välisinvestor
  • Aasta pereettevõte
  • Aasta turismiedendaja
  • Aasta kestlik ettevõte
  • Aasta tööstuse digitaliseerija

„Oleme jõudnud Eesti majanduse arengus olukorda, kus senisel viisil tegutsemine meid edasi ei vii ja ettevõtete ärimudelid tuleb ümber mõtestada. Edukamad ettevõtted panustavad tehnoloogiate väljatöötamisele, et väärtusahelates kõrgemale liikuda. Tark tööstus võiks olla meie järgmine edulugu. Sel aastal soovime uuendusena esile tõsta tööstuse digitaliseerijaid ja inspireerida teisi sama teed ette võtma. Kutsun üles esitama eeskujulikke ettevõtteid konkursile kõigis esindatud kategooriates,“ ütles Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse juhatuse esimees Kati Kusmin.

Tark tööstus võiks olla meie järgmine edulugu.

„Ühiskonna jõukus luuakse majanduses ja majanduslangusele vaatamata tegutsevad edukad Eesti ettevõtjad iga päev selle nimel, et meie ühine heaolu kasvaks. Seetõttu tõstame konkursil esile neid silmapaistvaid ja ambitsioonikaid ettevõtteid, kelle tegevus ka teisi inspireerib,“ selgitas Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas. „Kutsume nii ettevõtjaid kui nende töötajaid ettevõtteid konkursile esitama, et neid riskide võtmise ja saavutuste eest teistele eeskujuks tuua.“

Eelmise aasta ettevõtte Icosagen Cell Factory tegevjuhi Mart Ustavi hinnangul on riiklik tunnustus ettevõttele oluline. „Aasta ettevõtte ja innovaatori tiitel on suur tunnustus meie tublidele teadlastele ja töötajatele. Kindlasti jätkame teadmusmahukat tööd Eestis ning aitame panustada eesti rahva tervislikku heaollu,“ ütles Ustav.

  • Ettevõtluse auhinna konkursile kandideerimine ja nomineerimine on avatud 7. juulini SIIN.

Eesti ettevõtete konkurentsivõime edetabelit koostab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. Lisaks valdkondlike edetabelitele selgitatakse välja parimad tööstuse, kaubanduse ja teeninduse valdkondades. Konkursi metoodika on välja töötanud Eesti Konjunktuuriinstituut.

„Konkurentsivõimelised ettevõtted veavad eest tervet Eesti majandust. Seetõttu on tähtis, et märkaksime ja tunnustaksime neid kelle pingutused on kandmas vilja. Samuti on tähtis inspireerida kõiki teisi seadmaks kõrgemaid eesmärke ja tagamaks nende saavutamine,“ sõnas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts ning innustas ettevõtteid konkursidel osalema.

Konkurentsivõimelised ettevõtted veavad eest tervet Eesti majandust. Seetõttu on tähtis, et märkaksime ja tunnustaksime neid kelle pingutused on kandmas vilja.

Eelmisel aastal võitis aasta ettevõtte tiitli Icosagen Cell Factory, kes oli parim ka aasta innovaatori kategoorias. Veel olid võidukad: Silen (aasta eksportöör), MRPEasy (aasta pereettevõte), A. Le Coq (aasta kestlik ettevõte), FLIR Systems (aasta välisinvestor) ja HMP Hotellid (aasta turismiedendaja). Aasta konkurentsivõimelisim tööstusettevõte oli möödunud aastal Ericsson Eesti, aasta konkurentsivõimelisim kaubandusettevõte Orlen Eesti ning aasta konkurentsivõimelisim teenindusettevõte Admiral Markets.

  • Rohkem infot ettevõtluskonkursist.

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatav ettevõtluskonkurss on suurim era- ja avaliku sektori koostöös toimuv konkurss Eestis, kus igal aastal osaleb üle 2000 Eesti ettevõtte. Konkurss toimub 29. korda ning juured ulatuvad 1996. aastasse, kui tollase presidendi Lennart Meri eestvedamisel anti esmakordselt välja tiitel „Välisinvestor 1995“.

Head Uudised GoodNews