1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Aprillis kasvas nii Tallinna kui ka Tartu lennujaama reisijate arv
Aprillis kasvas nii Tallinna kui ka Tartu lennujaama reisijate arv

Aprillis kasvas nii Tallinna kui ka Tartu lennujaama reisijate arv

Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas aprillis võrreldes mullusega 11,4%, Tartu lennujaama reisijate arv oli aga pea 20% suurem kui aasta tagasi.

Aprillis teenindati Tallinna lennujaamas üle 266 000 reisija, mis teeb keskmiselt ligi 9000 reisijat päevas. Reisijate arvu seas paistab eriliselt silma tšarterlendude kasv 21,3%. Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul tõi hüppelise tellimuslendude kasvu tihedam Antalaya tšarterreiside graafik: „Alates aprilli keskpaigast toimus Antalayasse üks kuni kolm lendu päevas. Seda liini teenindavad lausa kuus lennufirmat: Onur Air, Pegasus, Freebird, Smartlynx, Tailwind ja Turkish Airlines. Sel suvel leiab kindlasti iga huviline endale sobiva puhkusesihtkoha, kuhu tšarter- või ka otselennuga lennata,“ lisas Pärgmäe. Mai lõpus ja juuni alguses avatakse uued liinid Malagasse ja Minskisse.

Regulaarlendudele lisandus aprillis 7,2% rohkem istekohti kui mullu. Kasv toimus peamiselt odavlennufirmade segmendis, mis tõi kaasa ka keskmise täituvuse tõusu. Võrreldes aastatagusega on lisandunud Wizzairi lennud Kiievisse ja Londonisse, Ryanairi ühendused Edinburghi ja Berliini, Norwegiani lennud Stockholmi ning Easyjeti lennud Londoni ja Milano liinidel. Lisandunud lennud aitavad kompenseerida Nordica muudatusi lennuvõrgustikus.

Suvise hooaja lähenedes muutuvad lennuliikluse tipptunnid töisemaks. Lendude arvult oli tihedaim aeg kella 17-19 vahel, kui toimus kuni 13 lendu tunnis. „Suvi on lendamise kõrghooaeg ja lennugraafik on tihedam. Soovitame reisijatel varuda lennujaama saabumiseks enam aega, et lennule jõudmine toimuks meeldivalt ja rahulikult,“ soovitas Pärgmäe.

Finnair läks eelmise aasta märtsi lõpus Tartu lennujaamas üle uuele lennugraafikule, mistõttu reisijate arv Tartu-Helsingi-Tartu liinil kasvas 20% võrreldes aastatagusega ja 9,4% võrreldes märtsiga. „Uuenduste sisseviimine võtab aega. Uus graafik toetab just Euroopa suunal lendajaid ja ärireisijaid. Hea meel on tõdeda, et see liin on leitud ja reisijate hulk kasvab,“ rääkis Pärgmäe.

Head Uudised GoodNews