1. Avaleht
  2. Äri
  3. Arco Vara jõudis esimesel poolaastal kasumisse
Arco Vara jõudis esimesel poolaastal kasumisse

Arco Vara jõudis esimesel poolaastal kasumisse

Kinnisvaraarendaja Arco Vara teatas börsile teise kvartali majandustulemused, mille kohaselt oli grupi müügitulu 1,5 miljonit eurot ehk 58% rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Poolaasta müügitulu ületas mullust 2,3 korda.

Terviklike piirkondade arendamisega Eestis ja Bulgaarias tegeleva ettevõtte ärikasum nii kvartali kui ka poolaasta lõikes kasvas umbes 14 korda. Puhaskasumiks kujunes teises kvartalis 523 000 eurot ja poolaastas 2 223 000 eurot. Aasta tagasi neil perioodidel puhaskasumit ei teenitud.

Ettevõtte juhatuse liikme Miko-Ove Niinemäe sõnul on ettevõte aasta esimesel poolel ootusi ületanud. “Korterite müüginumbrid näitavad, et omaniku on leidnud kõik valmisehitatud kodud ning edu on saatnud ka ehituses olevaid projekte: kardetud tarneraskused on suudetud ületada ja kõikide hoonete ehitused on graafikus,” rääkis ta.

Teise kvartali peamisteks müügituluallikateks olid viimased korterid Kodukalda ja Iztok Parkside’i arendustes. Sellega on nii Tartus kui ka Sofias kõik korterid müüdud. Eelmüügid on käimas Tallinnas Kodulahe arenduses, kus on saadaval vaid neli korterit. Projekti müügitulu summas 12,2 miljonit eurot on oodata 2022. aasta teises kvartalis.

Tulevikku vaadates on Arco arendusmeeskond projekteerinud teises kvartalis Kodulahe Rannakalda etappi, mille müükitulekut ja ehitusluba on oodata septembris ning ehituse algust käesoleva aasta neljandas kvartalis. Bulgaaria meeskond on teinud ettevalmistusi Botanica Lozeni projekti „sulatamiseks“, hinnates võimalusi arendada piirkond välja ainult eramutena, mille vastu on huvi Sofia ümbruses oluliselt kasvanud.

Ettevõte on saavutanud ühe eesmärkidest: ületada omakapitali tootlust (ROE) 20% aastas. “Kiire eelmüük pakkus võimaluse optimeerida intressikulusid ja suurendada sellega käimasolevate projektide kasumimarginaali. Arco Vara soov arendusmahte järgneva viie aasta jooksul oluliselt kasvatada on saanud hoogsa alguse,” ütles Niinemäe.

Positiivsed muutused pole märkamatuks jäänud ka aktsionäridele, kelle hulk on käesoleval aastal kasvanud peaaegu kahekordseks, mis viitab eraisikute huvile investeerida kinnisvarasse ise kinnisvara ostmata. Nendele investoritele on suunatud ka septembrisse plaanitud uute aktsiate emissioon.

Head Uudised GoodNews
tags: