1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Ärimaailma sukeldub 20 uut potentsiaalikat iduettevõtet
Ärimaailma sukeldub 20 uut potentsiaalikat iduettevõtet

Ärimaailma sukeldub 20 uut potentsiaalikat iduettevõtet

Täna stardib Tehnopol Startup Inkubaatorist 20 iduettevõtet, kes esitlevad lõppüritusel liftikõnega enda äri nii Eesti kui rahvusvahelistele investoritele.

Tehnopol Startup Inkubaatori hoogsast kasvuprogrammist stardib täna 20 iduettevõtet, kes möödunud kuude vältel on läbinud erinevaid koolitusi enda ärimudeli, toote, turunduse ja paljude muude valdkondade arendamiseks. Selle puhul toimub Startup Inkubaatoris Demopäev, kus iduettevõtjad tutvustavad oma äri potentsiaalsetele investoritele ja astuvad sellega esimese sammu raha kaasamise suunas.

Startup Inkubaatori juhi Kadri Tammai sõnul on olnud hooaeg väljakutseid täis, kuid igati edukas sellegipoolest. “Startup Inkubaatori esimene kohort alustas siis, kui kogu maailm oli koroonakriisi kõrgpunktis ning me tõestamine, et kõik on võimalik. Täisdigitaalne kandideerimisprotsess, iduettevõtete vastuvõtmine ja online formaadis koolitusprogramm ning mentorsessioonid sündisid vaid päevadega ja said iduettevõtjatelt sooja omaksvõtu. Muidugi ei asenda ükski digiplatvorm silmast silma kohtumist või kogukondlikku üritust, aga see ei ole ka vabandus, miks asju ootele panna. Olen meie iduettevõtete asutajate üle uhke, sest nemad vajutavad oma ettevõtetes gaasi sellel ajal kui paljud teised vajutavad pidurit,” rääkis Tammai.

Tehnopol Startup Inkubaatori hoogsas kasvuprogrammis arenevad iduettevõtted mitmest eri valdkonnast: rohe- ja tervisetehnoloogia, tark linn ning ärilt ärile tehnoloogia. Programmiga liitunud iduettevõte saab endale personaalse mentori, kelle praktilised kogemused ja teadmised aitavad kasvada investorvalmiks. Oluline roll on ka terviklikul koolitussarjal, valdkondlikest ekspertidest koosneval mentorvõrgustikul, avatud kontoril ja kogukondlikul toel.

Programmis osalenud iduettevõtte Bidrento asutaja ja COO Natalja Napsep vaatas Inkubaatoris veedetud hooajale tagasi rahulolevalt: „Võib öelda, et hooaeg möödus kiiresti ning töiselt. Oleme kõvasti müüki teinud ja toodet edasi arendanud. Kindlasti oli meie jaoks kasulik, et Inkubaatoris oli suur valik mentoreid, kellega sai vajadusel kokku saada ja nõu pidada,“ lisas Napsep.

Demopäev toimub hübriidüritusena inglise keeles. Üritusest on võimalik osa saada nii Tehnopoli kohale tulles kui ka videosilla vahendusel, mõlemal juhul on vajalik eelnev registreerimine.

Täpsemat infot leiab teadus- ja ärilinnak Tehnopoli kodulehelt.

Head Uudised GoodNews