1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. AUSTAME ERINEVUSI I Täna pälvivad tööandjad mitmekesisuse kvaliteedimärgi „Austame erinevusi“
AUSTAME ERINEVUSI I Täna pälvivad tööandjad mitmekesisuse kvaliteedimärgi „Austame erinevusi“

AUSTAME ERINEVUSI I Täna pälvivad tööandjad mitmekesisuse kvaliteedimärgi „Austame erinevusi“

Täna tunnustab Eesti Inimõiguste Keskus kvaliteedimärgiga “Austame erinevusi” 49 tööandjat, kes on võtnud fookusesse mitmekesisuse ja kaasatuse edendamise oma organisatsioonis. Esmakordselt pälvivad tunnustuse AFS IT Services Estonia, Breakwater Technology, CGI Eesti, Checkout Technology LTD Eesti filiaal, Compensa Life Vienna Insurance Group, VG Estonia (Coolbet), Haridus- ja Noorteamet, Lantmännen Unibake Estonia, Maxima Eesti, Primend Grupp, SA Koeru Hooldekeskus, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Viimsi vallavalitsus, Fujitsu Estonia, Interconnect Product Assembly, Transpordiamet, birkle IT, Integratsiooni Sihtasutus ning Fintech Legal Centre (TechIuris). Ühtlasi tähistatakse mitmekesisuse kokkuleppe 10. sünnipäeva ning kokkuleppega liituvad Elisa Eesti, Bolt, Rimi Eesti Food, Premier Restaurants Eesti, Itella Estonia ja Posti Messaging

„Austame erinevusi“ on märgis tööandjale, kes peab lugu võrdsest kohtlemisest ja kaasavast organisatsioonikultuurist ning kelle sisuline töö mitmekesisuse juhtimisel on eeskujuks ka teistele. See näitab organisatsiooni pühendumist mitmekesisuse toetamisele ning seeläbi ka parema töökeskkonna ja ühiskonna loomisele.  

Esmakordselt märgisega tunnustatud Viimsi vallavalitsuse sotsiaalvaldkonna abivallavanem Katrin Markii  ütleb, et kohalikul omavalitsusel on kohaliku elu korraldajana kogukonna hoolivamaks muutmisel juhtiv roll. “Vallavalitsuses töötavate inimeste väärtusruumi loomulikuks osaks peab olema soov aidata kõiki inimesi hoolimata nende erisustest. See tähendab, et meie peame olema ka sisemiselt mitmekesised ja toetavad oma töötajate ning nende erisuste suhtes.” 

Markii toob positiivsena välja selle, et Viimsi vald on selle märgisega eeskujuks nii vallas tegutsevatele tööandjatele kui ka teistele kohalikele omavalitsustele: “Meil on suur au olla esimene kohalik omavalitsus, kes selle märgise saab.” 

“Erineva taustaga töötajad toovad endaga kaasa rohkem teadmisi, oskusi, kogemusi ja vaatenurki ning nad leiavad paremaid lahendusi,” toob välja Kaubamaja AS’i teenindus- ja personalidirektor Piret Mårtensson. “Kaubamajas töötavad erinevad põlvkonnad, mehed-naised, erinevad rahvused ja erivajadustega inimesed, kes on loova ja konkurentsivõimelise Kaubamaja vundamendiks.” Mårtensson rõhutab, et mitmekesisuse väärtuste elluviimisel on kõige olulisem tippjuhtkonna ja tegevjuhi toetus ja see ei saa olla ainult personaliosakonna projekt. “Kaubamajas on mitmekesisuse üks olulisemaid kõneisikuid ja eestvedajaid meie tegevjuht. Juhtide isiklik eeskuju on äärmiselt oluline, et mitmekesisuse väärtused hakkaksid ettevõttes kõlama ja jõuaksid kõikide inimesteni.” 

  • Märgist “Austame erinevusi” annab välja Eesti Inimõiguste Keskus ja selle on ellu kutsunud sotsiaalministeerium. Märgis kehtib kaks aastat ja tänavu antakse seda välja kolmandat korda. Tunnustusüritusel õnnitleme nii esimest korda märgise pälvinud organisatsioone kui ka kõiki neid, kes pikendasid märgist järgmiseks perioodiks, nende seas näiteks Telia, Prisma Peremarket ja Pipedrive. 
  • Tunnustusüritus toimub kell 17 Proto Avastustehases. 
Head Uudised GoodNews