1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Bikeep laiendas oma tegevust Ameerika Ühendriikidesse
Bikeep laiendas oma tegevust Ameerika Ühendriikidesse

Bikeep laiendas oma tegevust Ameerika Ühendriikidesse

Bikeep2Ajujahi konkursilt alguse saanud idufirma Bikeep on laiendanud oma tegevust ning praegusel hetkel tarnitakse enamus toodangut USA turule. Talveperioodil paigaldati nutikaid rattaparklaid San Jose’s Californias. Bikeep’i esimeseks kliendiks kõikide võimaluste maal on üks suurimatest kinnisvaraettevõtetest Legacy Partners, kelle kogu varade maht on 5 miljardit ning kes on paigaldanud esimesed parklad kahe enda hallatava kontorihoone ette. Üürnikud kasutavad parklas olevaid jalgrattaid lõunal ja poes käimiseks ning ennustavad lahendusele suurt tulevikku.

Bikeep’i asutaja ja tegevjuht Kustas Kõiv “Oleme astunud konkreetseid samme USA turu suunas ning sellel talvel saime nautida esimesi edu vilju. Pikk distants pole probleem, päeva lõpuks ei ole vahet, kas sõidad 2 tundi Soome või 8 tundi USA-sse ning minu hinnangul on Ameeriklastega lihtne äri ajada.“

BikeepLegacy Partner’si esindajana kommenteeris Danielle Smith „Ma lausa armastan neid parklaid, nad näevad suurepärased välja ja mul on au olla üks esimesi Bay Area’s, kes neid omab. Kogu süsteemi on väga lihtne kasutada ja see sobib ideaalselt meie vajadustega.“

Legacy Partner’si kasutatav süsteem on erinev Eestis levinud parklatest selle poolest, et lukustamine toimub NFC kaardiga ning on mõeldud oma hoone üürnikele. Parkimine käib sama kaardiga, mida üürnikud kasutavad hoonesse pääsemiseks. Seeläbi on jalgratta lukustamine tehtud veelgi kiiremaks ja mugavamaks ning kinnisvara ettevõte saab määrata, kes parklat kasutada saavad. Eestis on oma töötajatele kasutamiseks paigaldanud sarnase lahenduse näiteks Riigikontroll.

Bikeep3Bikeep sai tuule tiibadesse ettevõtluskonkursilt Ajujaht, kus saavutati 2013 aastal publiku lemmiku tiitel. 2014 aasta käive oli 100 000€ ning Eestis on ettevõtte tänaseks püsti pannud üle saja nutika parkimiskoha ning tarnib aktiivselt ka rattamaju ja tavaparklaid.

Head Uudised GoodNews