1. Avaleht
  2. Majandus
  3. DelfinGroupi üheksa kuu müügitulu kasvas 46%
DelfinGroupi üheksa kuu müügitulu kasvas 46%

DelfinGroupi üheksa kuu müügitulu kasvas 46%

Läti finantsettevõte DelfinGroup suurendas tänavu üheksa kuuga müügitulu kõigis ärisegmentides ja see kajastub positiivselt ka majandustulemustes. Ettevõtte müügitulu kasvas kokku 46% 36,9 miljoni euroni ning maksu- ja kulumieelne ärikasum (EBITDA) 41% 13,1 miljoni euroni. Ettevõtte maksueelne puhaskasum kasvas 11%, ulatudes 6 miljoni euroni.

Kolmandas kvartalis kasvas DelfinGroupi müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 38%, ulatudes 13,3 miljoni euroni ja EBITDA kasvas samal ajal 4,8 miljoni euroni, mis on 32% rohkem kui 2022. aastal. Maksueelne kasum kasvas 12%, ulatudes 2,2 miljoni euroni. Ettevõtte krediidiportfell saavutas rekordiliselt kõrge taseme ja ulatus 84,6 miljoni euroni.

“DelfinGroup jätkab kiiret arengut, mis tagab igas kvartalis kõrged ja jätkusuutlikud kasvunumbrid. Jätkame näitajate tõstmist nii laenutegevuses kui ka kasutatud kaupade jaemüügis, kus praegu on märgatav nõudluse kasv seoses ringmajanduse põhimõtete juurutamisega ühiskonnas. Ettevõtte III kvartali kasum kasvas 12% – see tulemus peegeldab tõhusat ja läbimõeldud äristrateegiat, millele aitas kaasa äriprotsesside täiustamine ja uuenduste arendamine. Lisaks kinnitavad need tulemused ka DelfinGroupi võimet kohaneda muutuvate turutingimustega, tagades ettevõtte jätkusuutliku arengu ka tulevikus,“ selgitas DelfinGroupi juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš.

Üheksa kuu kasutatud, vähekasutatud ja uute kaupade müügimaht ulatus kokku 10,8 miljoni euroni, mis on 32% rohkem võrreldes eelmise aasta vastava perioodiga. Ādmīdiņš lisas, et tugevdades pandimajade ajalugu ja traditsioone Lätis, avati kolmandas kvartalis 200-aastase Riia linna pandimaja uued ruumid aadressil Audēju tn 6.

Laenude väljastamine ulatus tänavu üheksa kuuga 69,2 miljoni euroni, mida on 20% rohkem võrreldes eelmise aastaga. Ettevõte töötas välja uue versiooni Banknote mobiilirakendusest, mis parandab oluliselt kasutajakogemust, pakkudes näiteks mugavamat ja kiiremat uute taotluste läbivaatamist, lepingute ülevaatamist ja muid kasutajasõbralikke nüansse, mis hõlbustavad rakenduse igapäevast kasutamist.

Jätkates ettevõttele mitmekülgse finantseerimisstruktuuri loomist, viis DelfinGroup edukalt lõpule Signet panga korraldatud 15 miljoni euro suuruse võlakirjaemissiooni. Alates 3. oktoobrist on võlakirjad noteeritud Nasdaq Riga alternatiivturul First North. “Käesolev emissioon on kinnitus investorite usaldusest ettevõtte vastu, kuna kogu ettenähtud summa õnnestus koguda ühe kuu jooksul – kiiremini, kui olime planeerinud. Olemasolevate kohustuste refinantseerimise ja uute võlakirjade emiteerimisega on ettevõte taganud pikaajalise finantsstabiilsuse ja väljavaated tulevikuks, pälvides samas investoritelt suure usalduse. 2. novembril registreerisime investoritelt järjekordse 15 miljoni euro suuruse uue tagatiseta võlakirja eraemissiooni, et refinantseerida olemasolevaid 10 miljoni euro suurusi võlakirju, mille tähtaeg on käesoleva aasta novembris. Uute võlakirjade kupongimäär on 9% + 3 kuu EURIBOR koos tagasimaksetähtajaga 3 aastat,” kommenteeris Ādmīdiņš.

“Ettevõte jätkab ka regulaarsete kvartaalsete dividendide maksmist, mis on strateegiline samm tagamaks meie aktsionäridele stabiilse ja regulaarse sissetuleku ning kõrge investeeringute tootluse. Käesolevas kvartalis on juhatusel plaanis teha ettepaneku kuni 50% kvartalikasumi maksmist dividendideks, mis tõestab ettevõtte võimet suunata oma kasumit tõhusalt aktsionäride hüvanguks.”

Head Uudised GoodNews