1. Avaleht
  2. Äri
  3. EDASIVIIV KOGUKOND I Prototron avas kevadise taotlusvooru
EDASIVIIV KOGUKOND I Prototron avas kevadise taotlusvooru

EDASIVIIV KOGUKOND I Prototron avas kevadise taotlusvooru

Nutikate ideede elluviimist toetav rahastu Prototron avas tänavuse esimese taotlusvooru, kuhu taotlusi saab esitada 25. märtsini.

Alanud aastal on Prototroni fookuses koostöö. „Eestis on väga toimekas startup-kogukond. Fonde, inkubaatoreid, raha kaasamise platvorme, investoreid on mitmeid, kuid isegi selles valdkonnas sees olevatel tegijatel on kõiges keeruline orienteeruda, rääkimata siis ideetasandil ettevõtjast. Tahame siin olla suunanäitajad ja kutsume teisi rahastajaid olema rohkem avatud. Kui sinu VC-profiil on fintech, kuid kohtud healthtech-iduga, siis suuna ta meile. Meie suuname erinevaid äppe loovad meeskonnad omakorda sinuni. Tekitame veelgi aktiivsema ja edasiviiva kogukonna, kus igast ideest võiks saada just see, mis maailma paremaks muudab,“ ütles Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja.

Möödunud aasta oli Prototronile igas mõttes meeldejääv. Koroonakriisi tõttu pidi rahastu kogu programmi e-kanalitesse viima ja suutis selle kahel korral üliedukalt läbi viia. Prototron kaasas seitse uut partnerit, käivitas noortele suunatud ettevõtlusprogrammi Prototron Junior, laienes Lätti ja jagas kahes voorus 13 meeskonnale kokku 170 000 eurot.

Mitmed Prototroni programmi läbinud meeskonnad on märkinud, et kuigi võisteldakse rahastuse saamise nimel, siis teisi ei nähta konkurentidena, vaid pigem võimalike koostööpartnerite või uute meeskonnakaaslastena. „Ettevõtete-, valdkondade- ja programmideülene sünergia,“ võttis Budkovskaja tänavused prioriteedid kokku.

Prototron on Swedbanki, TTÜ, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tartu Ülikooli rahastu, mis aitab luua tehnoloogiliste ideede prototüüpe, et maailma muutvad ideed ja tooted jõuaksid kiiremini turule. Prototron on rahastanud 86 nutikat ideed kokku ligi 1 048 000 euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud üle 36 miljoni euro. Asutajate kõrval pakuvad meeskondadele nii mentorlust kui rahalist toetust Tallinna linn, Build It Latvia, Swedbank Latvia, LMT, Samsung, Hedman Partners, Fundwise, Veebimajutus, Amazon Web Services, Comodule, Microsoft ja Avokaado.

Head Uudised GoodNews