1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti ettevõte Karloova valmistab beebi arengut toetavaid tegelus- ja mänguasju
Eesti ettevõte Karloova valmistab beebi arengut toetavaid tegelus- ja mänguasju

Eesti ettevõte Karloova valmistab beebi arengut toetavaid tegelus- ja mänguasju

Karloova asutajad Kaili Kask ja Katri Voika
Karloova asutajad Kaili Kask ja Katri Voika

Karloova on Tartus, Karlova linnaosas tegutsev alustav ettevõte, mis keskendub beebi arengut toetavate tegelus- ja mänguasjade tootmisele. Kõik tooted valmivad käsitööna ökoloogilisest puuvillasest kangast. Lisaks on väiksemate detailide juures kasutuses rõivavabrikute tekstiiliülejäägid.

Kõik puidust detailid on mitmekordselt lihvitud ja kaetud spetsiaalse kaitsva vahaga, mis on väikesele maailmaavastajale ohutu. Kõik tegelusasjad on läbimõeldud koostöös füsioterapeut Maarja Sädega. Tema nõuanded ja soovitused kaasnevad igale tootele, et oleks hea teha valikut beebi erinevate arenguetappide toetamisel.

Ettevõtte loojad ja käivitajad on Katri Voika ja Kaili Kask, kes elavad naabritena Tartus, Karlova linnaosas. Katri on kahe aktiivse poisi – kolmeaastase Oliveri ning kuuekuuse Robini ema ning Kaili on emaks kahele täisealiseks saanud tüdrukule. Katri on töötanud viimased 9 aastat turundusvaldkonnas luues suurtele toidutööstustele uusi tooteid ja arendanud kaubamärke. Kaili on õppinud eelkooliealiste laste pedagoogikat ja psühholoogiat ning tegutsenud üle 20 aasta loomevaldkonnas.

vaike-prints

“Mõte Karloovast tekkis juba selle aasta alguses, kui üheskoos jõudsime arusaamisele, et vajaka on asjatundlikust tegelusasjade komplektist beebi esimeseks eluaastaks”, avavad ettevõtte omanikud Katri Voika ja Kaili Kask ettevõtmise tagamaid. “Peale aastast ettevalmistustööd, on meil suur rõõm esitleda Karloova kaht esimest kollektsiooni Hea algus ning Väike prints ja printsess”, tutvustab Kaili Kask Karloova esimesi tootesarju. “Mõlema sarja tootevalikusse kuuluvad kahes suuruses mängutekid koos tegeluskaartega, erinevate funktsioonidega mänguasjad ja lastetoa sisustuselemendid”, täiendab Katri Voika.

Karloova lähtub põhimõttest, et kõik lastele mõeldud mänguasjad ei pea olema ühtemoodi kirevad, et tähelepanu köita vaid, et eesmärgi võib saavutada ka harmoonilisema värvilahendusega, mida omalt poolt kinnitab ka füsioterapeut Maarja Säde “Karloova tegelusteki mõnusalt mahedates toonides, kuid kontrastne, värvigamma stimuleerib lapse nägemise arengut, sealjuures mitte liigselt koormates tema alles küpsevat närvisüsteemi.”

vaike-printsess

Karloova eesmärgiks on ergutada beebisid märkama detaile, et arendada ruumilist mõtlemist ja -taju. Kolmnurkadest, ristkülikutest, ruutudest ja ringidest moodustub meid ümbritsev tuttav maailm. Tegelusasjad on disainitud seda põhimõtet silmas pidades ja nii on tegelustekil näha majakujutis ehk kodu, kus kõik alguse saab. Kõik esemed jutustavad koduga seotud lugusid ja annavad seeläbi loovuse arengule ja mängule hoogu. Nii kestavad beebiea mänguasjad kauem ja saavad osaks ka suuremates mängudes.

Karloova tootevalikuga saab tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews