1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Eesti Gaas langetab veel ligi 30 protsenti gaasihinda
Eesti Gaas langetab veel ligi 30 protsenti gaasihinda

Eesti Gaas langetab veel ligi 30 protsenti gaasihinda

Eesti Gaas langetab alates 1. veebruarist 2023 gaasihinda võrreldes tänasega ligi 30 protsenti, uus hind on 1,25 eurot/m³ koos käibemaksuga.

Eesti Gaasi kodukliendi paindliku paketi gaasihind hakkab veebruarist olema senise 1,75 eurot/m³ asemel 1,25 eurot/m³. Tegemist on teadaolevalt hetke madalaima hinnaga Eestis.

„Euroopa on gaasinappuse kartuses mahutid täis varunud ning tagavara on oluliselt suurem kui varasematel aastatel sel ajal. Samas mahutid tühjenevad sooja ilma ja energiakulude säästmise tõttu aeglaselt, mis on ka nõudlust vähendanud ja toonud maailmaturu hinna alla,“ selgitas Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Eesti Gaas on sel aastal korduvalt klientide jaoks gaasihinda langetanud. „See, kas saame senise langustrendiga jätkata, sõltub ilmaoludest ja nõudluse muutusest. Oleme omalt poolt ka gaasitarbimise suurenemiseks valmis ning kindlustanud lähikuude varud LNG tarnetega,“ märkis Kotov. „Samuti teeme juba ka tööd selle nimel, et aasta esimestel kuudel oleksid veel täiendavad LNG tarned kindlustatud.“

Ettevõte on tänavu gaasi tarninud viie suure LNG laeva mahus. Mais jõudis Klaipeda terminali Ameerika Ühendriikidest gaasitanker Aristidis. Juunis saabus Ameerika Ühendriikidest Diamond Gas Crystal ja Norrast Arctic Princess, oktoobris Ameerika Ühendriikidest Isabella ning novembris Norrast Arctic Aurora.

Head Uudised GoodNews