1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Uus rakendus Biteful viib kokku toitlustajad ja väiketootjad
Uus rakendus Biteful viib kokku toitlustajad ja väiketootjad

Uus rakendus Biteful viib kokku toitlustajad ja väiketootjad

Idufirma Biteful OÜ käivitas rakenduse Biteful, mis viib kokku toitlustajad ja väikesed ning keskmise suurusega tootjad, et parandada nende võimalusi oma tooteid müüa ja restoranidel senisest huvitavamat menüüd pakkuda.

Ettevõtte kahel asutajal Dominik Sklyarovil ja Ricko Tammel on restoranide valdkonnas ka varasem kogemus. „Nägime, kui raske on esitada tellimusi väikestele ja keskmise suurusega tarnijatele ning kui ajakulukad on need protsessid,“ rääkis ettevõtte tegevjuht Dominik Sklyarov. „Suheldes teiste restoranidega hakkasime mõistma, et tegelikult on see mure paljudel ja lisaks on probleem ka selles, kuidas leida oma restoranidesse ning kohvikutesse uusi ja erilisi tooteid.“

Nähes võimalust toitlustusvaldkonna tellimisprotsessi parandada, jõudsid Sklyarov ja Tamm tellimiskeskusest edasi marketplace’i ideeni. „Tahtsime luua ühtset süsteemi, kus HoReCa-ärid saaks avastada uusi tarnijaid, uusi tooteid ning tuua välja just seda eestimaist toodangut, mida muidu internetis ei leiaks,“ märkis Sklyarov ettevõtte teates.

„Väiketarnijatega suheldes mõistsime ka nende probleeme – kui raske on restoranidega ühendust võtta, ennast turundada ja kuidas saaks vajalikul hetkel oma tooted maha müüa, et vähendada toidu raiskamist,“ rääkis Bitefuli ärijuht Ricko Tamm.

Erinevalt teistest keskendub Biteful just väike- ja keskmise suurusega tarnijatele, sest Tamme sõnul on just neil erilisi tooteid, mis võivad aidata restoranidel teineteisest eristuda ja kodumaiseid tooteid esile tuua.

„Loome platvormi, mis on läbipaistev – restoranid saavad anda hinnanguid tarnijatele ja tarnijad restoranidele. See viib meid edasi ühtse platvormini, mis aitab parandada kohalikku majandust ning pakkuda uusi tooteid,“ selgitas Tamm.

Bitefuli platvormilt võib leida kõike, mida iga restoran, kohvik, baar või hotell vajab ehk lisaks toiduainetele ja jookidele on seal saadaval nii komposteeritavad pakendid kui ka näiteks puhastusvahendid.

Praeguse seisuga on Bitefuli platvormiga liitumise vastu huvi üles näidanud ligikaudu 200 restorani ja üle 90 tootja ning tarnija.

Head Uudised GoodNews