1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti päikesekatuste idufirma Roofit.solar kaasas uusi investoreid
Eesti päikesekatuste idufirma Roofit.solar kaasas uusi investoreid

Eesti päikesekatuste idufirma Roofit.solar kaasas uusi investoreid

Eesti rohetehnoloogia idufirma Roofit Solar Energy, kes avas hiljuti elektrit tootvate päikesekatuste tehase Tallinnas, kaasas ettevõtte arendamiseks täiendavat kapitali.

Uute investoritena liitusid investeerimisettevõte Eesti Talleks, Pipedrive´i üks asutajatest Martin Tajur, ajakasutuse tarkvara Toggl.com asutajad ja tuntud ettevõtja Sonny Aswani.

„Kaasatud kapitali kasutatakse valdavalt päikesekatuse müüki toetava tarkvara arendamiseks, eksportturgudele laienemiseks ning uute toodete ja ärimudelite väljatöötamiseks,“ ütles ettevõtte juht ja asutaja Andri Jagomägi. Roofit.solar on seni peamiselt paigaldanud katuseid Eestis, kuid esimesed katused on müüdud ka Rootsi, Poola, Saksamaale ning isegi Keeniasse.

Investeerimisvoor on avatud täiendavatele investoritele kuni aasta lõpuni.

Roofit.solar on välja töötanud maailmas ainulaadse elektrit tootva katusekattematerjali, mis näeb välja nagu tavaline teraskatus, kuid suudab toota elektrit sama efektiivselt kui tavapärased päikesepaneelid. Kuna innovaatiline katusekate toodab elektrit, siis ei ole enam vaja katusele paigaldada täiendavaid päikesepaneele, mis mõjutaks maja arhitektuurset üldilmet. Roofit.solar päikesekatused aitavad kaasa Euroopa kliimateutraalsuse eesmärkide täitmisele. Eestis on võimalik taotleda taastuvenergia toetust päikesekatustele, mis on paigaldatud hiljemalt 31.12.2020.

Head Uudised GoodNews