1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Eesti parimad iduettevõtted valitakse 245 kandidaadi hulgast
Eesti parimad iduettevõtted valitakse 245 kandidaadi hulgast

Eesti parimad iduettevõtted valitakse 245 kandidaadi hulgast

Jaanuari lõpus selguvad Eesti parimad iduettevõtted, investorid ja idusektori arengusse panustanud tegijad, keda valitakse 245 kandidaadi hulgast.

Eesti Startup Auhinnad jagatakse tänavu kümnes kategoorias ning Eesti startup-kogukonna poolt esitatud kandidaatide hulgast valib möödunud aasta parimad sõltumatu žürii.

Foto: Freepik

Eesti Asutajate Seltsi president Kaidi Ruusalepp sõnas, et olukord maailmas ja majanduses paneb proovile ka kogenud Eesti ettevõtjaid ning lõppenud aasta oli Eesti iduettevõtete jaoks vastuoluline. “Osa iduettevõtjatest tunnistas, et see oli nende jaoks senistest raskeim, samas teised nimetasid seda läbi aegade parimaks. Aasta lõpuks olid aga kõik ühel nõul, et möödunud aasta tegi meid tugevamaks. Ja seda kinnitasid ka idusektori kasvunumbrid, mis ületasid kõiki varasemaid kasvuaastaid nii kaasatud kapitali, käibe kui ka makstud maksude osas. Ootan põnevusega, kellest saavad Eesti startup-kogukonna arvates niivõrd erakordse 2022. aasta parimad,” ütles Ruusalepp.

Startup Estonia poolt hallatava andmebaasi andmetel tegutseb Eestis 1452 iduettevõtet ning kandidaate Eesti Startup Auhindade saamiseks esitasid nii iduettevõtjad ise kui ka iduettevõtete töötajad ja sektori arengusse panustavad organisatsioonid. Võimalus oma lemmikute esitamiseks oli kõigil idusektorii käekäiku jälgivatel inimestel.

Eesti Startup Auhindu jagatakse Aasta välisasutaja, Aasta uustulija, Aasta investor, Kiireim käibekasvataja, Aasta panus ja Aasta asutaja kategooriates ning lisaks antakse välja neli erikategooria auhinda sellel aastal silmapaistvates sektorites tegutsevatele iduettevõtetele. Maailmamuutvaid iduettevõtteid tunnustatakse haridusvaldkonnas, süva- ja rohetehnoloogias ning kaitsesektori tehnoloogiate valdkonnas.

  • LIFT99 ja Eesti Asutajate Seltsi eestvedamisel jagatakse Eesti Startup Auhindu neljandat korda ning tänavused auhindade saajad selguvad 27. jaanuaril.
Head Uudised GoodNews