1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eesti riiklik fond hakkab investeerima rohetehnoloogia ettevõtetesse
Eesti riiklik fond hakkab investeerima rohetehnoloogia ettevõtetesse

Eesti riiklik fond hakkab investeerima rohetehnoloogia ettevõtetesse

Smartcap alustas ettevalmistustega uue riikliku investeerimisfondi loomiseks, eesmärgiks investeerida ettevõtetesse, mis tegelevad rohetehnoloogiate loomisega.

“Oktoobri alguses lõpliku kinnituse saanud Euroopa taasterahastu üks kandvaid sambaid on rohepöörde elluviimine, sealhulgas läbi investeeringute tuleviku rohetehnoloogiat arendavatesse ja edendavatesse ettevõtetesse,” lausus ettevõtte juhatuse liige Sille Pettai. “Üheks taastekava osaks on Smartcapis ettevalmistamisel olev riiklik rohetehnoloogiate investeerimisprogramm, mis seab sihiks rohepöördeks vajalike pikaajaliste investeeringute pakkumise.”

Aastatel 2022-2026 on plaanis nn Rohefondi kaudu pakkuda taastekava toel omakapitaliinvesteeringuid 100 miljoni euro ulatuses, millele lisandub erainvestorite panus. Fondi investeerimispoliitika põhiprintsiibid ja rahastuse täpsemad tingimused on kavas riigisiseselt kinnitada uue aasta alguseks.

Smartcap on Kredexi tütarettevõte, mille valitsetava Early Fund II varade maht oli 2020. aasta lõpu seisuga 69,4 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews
tags: