1. Avaleht
  2. Äri
  3. Elektriautode laadimine – Eleport ja Barking alustasid koostööd
Elektriautode laadimine – Eleport ja Barking alustasid koostööd

Elektriautode laadimine – Eleport ja Barking alustasid koostööd

Eesti ühte suurimat elektriautode laadimisvõrku ja -platvormi arendav Eleport ning parkimis- ja pesularakendus Barking alustasid koostööd, et võimaldada järgmise aasta algusest kasutada Elepordi laadijaid mugavalt Barkingi äpi kaudu.

Kahe kiirelt laieneva tehnoloogiaettevõtte koostöö tulemusel saab tulevikus iga elektriauto omanik Barkingi äpi kaudu lihtsasti Elepordi laadijas laadimist alustada, lõpetada ja selle eest tasuda.

Elepordi tehnoloogiajuhi Rain Neemlaiu sõnul pääsevad Barkingu kliendid tänu platvormide ühenduvusele ligi rohkem kui 100 Elepordi laadimispunktile üle Eesti. „Oleme kiires kasvufaasis: juba aasta pärast on laadimispunkte kaks korda enam. Lisaks oleme laienemas teistesse Balti riikidesse ja meie laadimisplatvormi kaudu on ühendatud sadu tuhandeid laadijaid üle Euroopa,“ selgitas Neemlaid.

Lisaks avalike laadimispunktide lisandumisele aitab laadimisvõimalusi luua ka selle aasta kevadest kehtima hakanud ehitusseadustiku sätted, mis kohustavad kinnisvaraarendajatel laadimisvõimalusi parklatesse looma.

Barkingu laiem eesmärk on võimaldada kõiki sõidukiga seotud teenuseid ühest kohast ja identse kasutuskogemusega. “Täna saab meie rakendust kasutades parkimise eest tasuda kõikides tasulistes parklates ja pesta rohkem kui 90 autopesulas üle Eesti. Järgmine etapp on klientideni tuua kõik elektrilaadijad. Elepordiga liidestamine on ideaalne algus,” ütles Barkingu asutaja Kustas Kõiv.

Eleport on tehnoloogiapõhine ettevõte, mille äri keskmes on tarbijale laadimisvõrgustiku arendamine igas segmendis – nii kodus, tööl kui ka teel olles. Selle kõrval arendab ettevõte nutikate laadijate tarkvara ehk laadimisplatvormi, mis võimaldab iga laadija omanikul kasutada ettevõtte tarkvarateenuseid ja seeläbi mugavalt oma laadijaid hallata, kinnistu omanikel laadijatega lisatulu teenida ja aidata kaasa kliimaeesmärkide täitmisele.

Barking on parkimis- ja autopesuäpp, kelle teenuseid kasutab üle 70 000 kasutaja.

Head Uudised GoodNews
tags: