1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ensto Ensek pälvis esmakordselt vastutustundliku ettevõtluse kuldmärgise
Ensto Ensek pälvis esmakordselt vastutustundliku ettevõtluse kuldmärgise

Ensto Ensek pälvis esmakordselt vastutustundliku ettevõtluse kuldmärgise

Foto: Pixabay

Eestis tegutsev ligi 500 töötajaga elektritarvikute tootja Ensto Ensek pälvis esmakordselt ettevõtete vastutustundliku ettevõtluse edetabelis kuldmärgise.

Ensto Ensek Lasnamäe tehase juhi Peeter Mõrdi sõnul jäi ettevõte eelmisel aastal napilt ilma kuldmärgisest, mis motiveeris veelgi panustama töötajate heaolu tõstmisesse. “Ensto tähistab sarnaselt Eesti Vabariigile samuti oma juubelit ning saadud kuldmärgis on väärt kingitus Ensto Ensek 25. juubeliaasta puhul,” sõnas Peeter Mõrd. Tema sõnul on Ensto grupp pere-ettevõte, kus vastutustundlik ettevõtlus on läbi 60-aastase ajaloo tähtsal kohal hoitud.

Ensto grupp pere-ettevõte, kus vastutustundlik ettevõtlus on läbi 60-aastase ajaloo tähtsal kohal hoitud.

Vastutustundlik juhtimine väljendub Ensto Ensekis mitmes valdkonnas. “Keskkonnahoiu mõttes võtsime Keila tehases kasutusele targa küttelahenduse, kus tehase optimaalse küttejuhtimise eest vastutab arvuti,” sõnas Kaarel Suuk. Kogukonnaprojektides on ettevõte nii Keila linnas kui Lasnamäe linnaosas aktiivselt otsinud võimalusi, kuidas piirkonna elanike eesmärkidele kaasa aidata. “Nii oleme sel aastal küsinud oma töötajatelt ettepanekuid, mida võiks Ensto kohalikus elus ära teha – olgu selleks uus välisvalgustus laste mänguväljakul või kohaliku noortekeskuse inventari uuendamine,” viitas Kaarel Suuk.

Kahaneva tööealise rahvastikuga Eestis on suurim väljakutse seotud töökeskkonna endaga. “Jälgime oma palgataset, töökeskkonna mugavust, pakutavaid lisahüvesid – iga töötaja on meile ääretult oluline ning see paistab ka meie rahulolu-uuringutes välja,” selgitas Peeter Mõrd. Tema sõnul läbisid möödunud aastal enam kui 100 Ensto Ensek spetsialisti mitmeastmelise enesearengu koolitusprogrammi ning iga töötaja saab vähemalt kord kuus läbi suurkoosoleku teada kõigist ettevõtte arengutest.

Ensto Ensek on olnud aktiivne partner ka töötajate ametiühingule, kelle tegevus on olnud suureks toeks töötajate rahulolu kasvul. “Kui veel aastaid tagasi paistis, et sõnades töötajaid väärtustavad tööandjad oma tegudes nii ei käitunud, siis nüüdseks on vast kõik mõistnud, et eduka äri aluseks saab olla vaid pikaajaline ja partnerlusel rajanev austav töötaja-tööandja suhe,” usub Kaarel Suuk. Nii peab see väljenduma juhtimiskultuuris, infovahetuses, suhetes ametiühinguga, töötajate karjääriplaneerimises ja kõiges muus seonduvas.

MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagab kvaliteedimärgised kuld-, hõbe- ja pronkstaseme tugevuskategooriates. Konkurss võimaldab analüüsida oma ettevõtte äritegevuse positiivset mõju ümbritsevale, et leida viise selle suurendamiseks ja lõigata sellest ka ettevõttena kasu.

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 500 töötajat.

Head Uudised GoodNews