1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ETTEVÕTETE TOETAMINE I Valitsuskabinet toetas SA KredExi ettevõtete toetamise meetmete paindlikumaks muutmist
ETTEVÕTETE TOETAMINE I Valitsuskabinet toetas SA KredExi ettevõtete toetamise meetmete paindlikumaks muutmist

ETTEVÕTETE TOETAMINE I Valitsuskabinet toetas SA KredExi ettevõtete toetamise meetmete paindlikumaks muutmist

Valitsus toetas tänasel kabinetinõupidamisel 19. märtsi 2020 otsuse muudatust, millega muudetakse paindlikumaks SA KredExi võimalusi ettevõtteid koroonaviiruse leviku tõttu tekkinud probleemide lahendamisel võimalikult palju toetada. Muudatuse eesmärk on luua võimalus käendada lisaks olemasolevatele laenudele ka uusi laene ning anda laene ja käendusi suuremates summades kui eelnevalt kokku lepitud piirmäär 5 miljonit eurot ettevõtte kohta.

KredEx hakkab vastavalt juba kokku lepitud majanduspaketile ettevõtete toetamiseks pakkuma järgmisi uusi teenuseid:

Laenukäendus olemasolevate ja uute pangalaenude tagamiseks

  • KredEx saab sihtotstarbelist toetust kuni 1 miljard eurot laenukäenduste andmiseks.

Käibelaen

  • 500 miljonit eurot ettevõtetele käibelaenu andmiseks koroonapuhangust tingitud likviidsusprobleemide ületamiseks, sh vajaduse korral pangalaenu maksete tasumiseks.

Investeerimislaen

  • 50 miljonit eurot ettevõtetele investeerimislaenu andmiseks, et ära kasutada nii koroonaviiruse levikust tulenevalt tekkinud kui ka teisi uusi ärivõimalusi.

KredExi meetmed avanevad ettevõtetele järk-järgult. KredEx hakkab käibelaene, investeerimislaene ja suuremates summades laenukäendusi andma pärast seda, kui lisaeelarvega on eraldatud KredExile selleks vajalik kapital ning Riigikogu on muutnud ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seadust. KredExi meetmest on abi nii väikestele ja keskmistele kui ka suurtele ettevõtetele.

Head Uudised GoodNews