1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Euroopa Investeerimisfond ja kolm Balti riiki allkirjastasid BIF 2 lepingu
Euroopa Investeerimisfond ja kolm Balti riiki allkirjastasid BIF 2 lepingu

Euroopa Investeerimisfond ja kolm Balti riiki allkirjastasid BIF 2 lepingu

Euroopa Investeerimisfond (EIF) ja kolm Balti riiki allkirjastasid Balti Innovatsioonifond 2 lepingu.

Järgmise viie aasta jooksul investeeritakse uue fondi kaudu enam kui 300 miljonit eurot Balti riikide era- ja riskikapitalifondidesse eesmärgiga elavdada kapitaliinvesteeringuid väikestesse ja keskmise suurusega ettevõtetesse nende kasvu kiirendamiseks.

Kolm Balti riiklikku finantseerimisasutust – Kredex (Eesti), Altum (Läti) ja Invega (Leedu) – investeerivad fondi igaüks 26 miljonit ja EIF 78 miljonit eurot. Lisaks peavad EIF-i valitud fondihaldurid kaasama raha erainvestoritelt, mis teeb Balti ettevõtetesse tehtavate investeeringute kogusummaks enam kui 300 miljonit eurot.

EIF-i juhi Pier Luigi Giliberti sõnul on BIF 1 täiuslik näide, kuidas koostöö kolme riigi vahel võib Balti kapitaliturgu jõuliselt mõjutada. “BIF 1 kaudu on kohalikesse ettevõtetesse investeerimiseks kaasatud enam kui 435 miljonit eurot investeeringuid ja oleme uhked, et see kapital on pannud kohalikke pensionifonde aktiivsemalt kohalikus majandussüsteemis osalema. Meie jätkuv partnerlus BIF 2 raames aitab Balti kapitalituru arengut ja pikaajalist jätkusuutlikkust veelgi parandada,“ sõnas Gilibert.

Head Uudised GoodNews