1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Fazer lahendab keskkonnaprobleeme teadliku toidutootmisega
Fazer lahendab keskkonnaprobleeme teadliku toidutootmisega

Fazer lahendab keskkonnaprobleeme teadliku toidutootmisega

Kliimasoojenemise vastu võitlev Fazer plaanib vähendada aastaks 2030 heitkoguseid ja toidujäätmeid poole võrra, hankida toorainet ainult säästvalt majandavatest varustajatelt ja suurendada taimse toidu osakaalu.

Fazer Grupi tegevjuhi ja presidendi Christoph Vitzthumi sõnul on mitmed hiljutised, raportid nagu näiteks Valitsustevahelise Kliimamuutuste Rühma (IPCC) eriraport, viidanud sellele, et globaalse soojenemise piiramiseks on vaja kasutusele võtta kiired ja kaugeleulatuvad meetmed.

„EAT-Lancet Komisjoni uuringu kohaselt vähendaks taimse toidu eelistamine heitkoguseid ja parandaks inimeste tervist. Inimestele nende heaolu toetavaid valikuid pakkudes kaasame neidki meid kõiki puudutavaid probleeme lahendama. Meie silmis ongi nende probleemide üheks lahenduseks teadlik toidutootmine ja -tarbimine,” kommenteeris Vitzthum.

Fazeri jätkusuutlikkuse strateegia keskmes on neli omavahel seotud eesmärki. Heitkoguste ja toidujäätmete vähendamine poole võrra võimaldab pakkuda väiksema kliimamõjuga toitu. Fazer Grupi tegevjuhi sõnul on toiduainetööstus kliimamuutuste suurimaks mõjutajaks, mistõttu on need eesmärgid keskkonna seisukohalt äärmiselt märgilise tähtsusega.

Aastate jooksul on Fazer läbi viinud mitmesuguseid keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid algatusi ning säästvad meetmed on igapäevaselt kasutusel kõikides ettevõtte tegvustes. Näiteks kasutab Fazer vaid sajaprotsendiliselt jätkusuutlikku kakaod ja RSPO-sertifitseeritud palmiõli ning edendab jätkusuutlikku teraviljakasvatust. Rootsis ja Soomes kasutatakse vaid taastuvenergiat. Eelmisel aastal avas ettevõte koostöös Soome riikliku tehnikauurimiskeskuse (VTT) ja IBM-iga Helsingis pilootrestorani Test Eat, mille eesmärk on koguda andmeid inimeste toitumisharjumuste kohta ja luua tänapäevaste tehnoloogiate abil tulevikutoidu lahendusi.

Head Uudised GoodNews