1. Avaleht
  2. Majandus
  3. FOTOÜLEVAADE I Vaata, kuidas Tõrva 95. aastapäeva tähistas uue veemõnula avamisega ja mulgi-ainelise vabaõhuetendusega ”Näkki nägid?”
FOTOÜLEVAADE I Vaata, kuidas Tõrva 95. aastapäeva tähistas uue veemõnula avamisega ja mulgi-ainelise vabaõhuetendusega ”Näkki nägid?”

FOTOÜLEVAADE I Vaata, kuidas Tõrva 95. aastapäeva tähistas uue veemõnula avamisega ja mulgi-ainelise vabaõhuetendusega ”Näkki nägid?”

Reedel etendus vabaõhulavastus ”Näkki nägid?” samal ajal avatava Tõrva Veemõnula hoovis, millega tõrvakad tähistasid linnaõiguste saamise 95. juubeliaastat. Mulgimaa-ainelise etenduse lavastas Tõrva juurtega näitleja Adeele Jaago, põimides kokku muusika, teksti ning valgusinstallatsiooni.

Veemõnula avamisega tähistavad tõrvakad 95. aastat linnaõiguste saamisest, millele 1937. aastal lisandus ametlik Mulgimaa kuurortlinna staatus.

Tõrva vallavanema Maido Ruusmanni sõnul on Tõrva end järjest enam ajaloolise kuurortlinnana kaardile kirjutamas ning värske veemõnula on Eesti kõige uuem ja ilmselt põnevaim sauna- ja basseinide kompleks looduse keskel. “Mulgimaad on nimetatud Eestimaa Toskaanaks ja loome järjest juurde uusi võimalusi oma puhkust just Tõrvas veeta,” lisas Ruusmann.

Kolme miljoni euro suurune investeering on Ruusmanni sõnul suunatud nii kohalike elanike võistlus- ja tervisespordi võimaluste avardamiseks kui ka sise- ja välisturistidele, kes ajaloolist Mulgimaa kuurorti külastavad. Äsja valminud hoones on 25-meetrine bassein, neli erinevat sauna, suur laste- ja mõnubassein, kaks mullivanni, lõõgastusala ja päikeseterrass. “Sügisel valmivad veemõnula juurde majutuskohad 36-le inimesele koos katuseterassiga,” lisas Ruusmann.

GALERII: MARIANA TULF

Head Uudised GoodNews