1. Avaleht
  2. Toode
  3. Generaator – sinu usaldusväärne abimees ootamatutes olukordades
Generaator – sinu usaldusväärne abimees ootamatutes olukordades

Generaator – sinu usaldusväärne abimees ootamatutes olukordades

Elus tuleb tihti ette olukordi, kus elektrivarustus võib katkeda või pole elektrit lihtsalt käepärast. Sellistel hetkedel on generaator asendamatu abimees, pakkudes energiat seal, kus seda kõige enam vajatakse. Ükskõik, kas oled keset loodust telkimas, korraldamas vabaõhuüritust või seisad silmitsi elektrikatkestusega, on generaator alati valmis tagama sulle vajaliku elektrivoolu.

Tänu Kaup24 mugavale ja tasuta tarnele on aga erinevate generaatorite hankimine veelgi lihtsam – vali välja, telli ning kaubad toimetatakse sinuni üle kogu Eesti või Kaup24 Omniva väljastuspunkti (Pallasti 28, Tallinn).

Generaatori vajalikkus ja eelised

Generaator on väga mitmekülgne seade, mida saab kasutada erinevates olukordades. Generaator pakub sulle elektrienergiat igasugustes tingimustes, olgu selleks siis ehitusplats, suvekodu või kriisiolukord. Lisaks on nad kergesti transporditavad ja kasutajasõbralikud. Kui oled näiteks looduses matkamas või kalastamas, on bensiini- või diiselgeneraator ideaalne valik, sest need on võimsad ja töökindlad.

Foto: Freepik

Generaatorite kasutamine on lihtne ja intuitiivne. Paljud mudelid on varustatud automaatse käivitussüsteemiga, mis tähendab, et vajadusel saab generaatori kiiresti tööle panna. Lisaks on neil tihti ka erinevad turvameetmed, mis tagavad kasutamise ohutuse.

Generaatori valik ja hooldus

Generaatori valimisel on oluline arvestada oma vajadustega. Kui vajad seadet koduseks kasutamiseks, siis võib väiksema võimsusega generaator täiesti piisav olla. Kui aga plaanid kasutada seda abimehena suuremate seadmete või mitmete elektriseadmete toiteks, siis tasub kindlasti valida suurema võimsusega generaator. Soovitame tutvuda erinevate bensiini- ja diiselgeneraatorite mudelitega ja valida just endale sobiv. Mõned populaarsed brändid on näiteks Briggs & Stratton ning Einhell.

Foto: Freepik

Lisaks generaatori valimisele on oluline ka selle regulaarne hooldus. Generaatori pikemaajaliseks kasutamiseks tuleb seda regulaarselt kontrollida ja hooldada. Oluline on jälgida kütuse- ja õlitaset ning puhastada regulaarselt õhufiltreid. Samuti tasub aeg-ajalt kontrollida generaatori süüteküünlaid ja vajadusel need välja vahetada.

Aku ja selle olulisus

Generaatoriga koos on oluline ka aku, sest see tagab seadme töökindluse ja pikaajalise kasutuse. Hea aku tagab, et generaator käivitub kiiresti ja töötab sujuvalt. Kaup24 pakub erinevate kvaliteetsete brändide akusid, k.a sellistelt tuntud tegijatelt nagu Makita ja A-Mega.

Mõned peamised akutüübid ja nende omadused:

  1. Pliiaku: Pliiakud on ühed vanimad ja kõige levinumad akud, mida kasutatakse laialdaselt nii sõidukites kui ka generaatorites. Selline aku on tuntud oma usaldusväärsuse ja vastupidavuse poolest. Pliiakud vajavad regulaarset hooldust, sealhulgas elektrolüüdi taseme kontrolli ja laadimist.
  2. Liitium-ioonaku: Liitium-ioonakud on muutunud üha populaarsemaks tänu oma suurele energiatihedusele ja väikesele kaalule. Need akud on eriti sobilikud kaasaskantavatele seadmetele, kuna need on kerged ja pakuvad pikaajalist jõudlust. Liitium-ioonakud vajavad vähem hooldust kui pliiakud ja nende laadimistsüklite arv on suurem.
  3. Nikkel-metallhüdriidaku (NiMH): Need akud on keskkonnasõbralikumad alternatiivid võrreldes pliiakudega. Nad pakuvad head jõudlust ja on suurema mahutavusega kui vanemad nikkel-kaadmiumakud. NiMH akud on vastupidavad ja sobivad hästi generaatorite ning teiste seadmete jaoks, mis vajavad stabiilset voolu.

Generaatori aku valimisel tasub tutvuda erinevate akutüüpide ja nende omadustega, et leida just oma vajadustele vastav aku.

Kokkuvõtteks

Generaator on asendamatu abimees nii igapäevastes kui ka erakorralistes olukordades. Oluline on valida sobiv mudel ja hooldada seda regulaarselt, et tagada seadme töökindlus ja pikk eluiga. Lisaks tasub meeles pidada ka aku olulisust, mis on generaatori lahutamatu osa. Tutvu erinevate generaatorite ja akudega ning leia endale sobivaim lahendus, et olla valmis igaks olukorraks.

Kaup24 pakub sõltuvalt generaatori suurusest tasuta tarnet pakiautomaati ja postkontorisse üle Eesti või väljastamist Kaup24 Omniva väljastuspunktist (Pallasti 28, Tallinn). See tagab, et kõik vajalikud seadmed ja tarvikud jõuavad sinuni mugavalt, lihtsalt ja tasuta.

Generaator – sinu usaldusväärne energiapartner!

Head Uudised GoodNews