1. Avaleht
  2. Toode
  3. Lihtsad näpunäited köögi korras hoidmiseks
Lihtsad näpunäited köögi korras hoidmiseks

Lihtsad näpunäited köögi korras hoidmiseks

Mis on teie kodus kõige tõenäolisemalt segamini – riidekapp, korrastamata sahtlid või köögipind? Jah, köögis on tavaliselt riiulid ja sahtlid, kust leiame rohkem tööriistu, kui sinna mahub. Ja kuidas on lood töölauaga, kus samad asjad on juba nädalaid juhuslikult seisnud, ilma et nad oleks oma kohta leidnud?

Köögis korra säilitamine võib mõnikord tunduda mõttetu sisutühja tööna: kõik tööriistad on paigas, pinnad on puhtad, kuid ainult kuni järgmise toiduvalmistamiseni. Mis siis, kui soovite süüa teha iga päev ja isegi rohkem kui üks kord? Õnneks saate mõne lihtsa näpunäite ja nipi abil hõlpsalt oma köögis korda säilitada, muutes selle funktsionaalseks koduseks ruumiks.

Vabane mittevajalikest asjadest

Teid koormava olukorra lahendamiseks alustage sellega, et vaatate regulaarselt läbi oma köögi inventari ja vabanete esemetest, mida enam ei kasutata või mis on ebavajalikud. Te ei pruugi olla märganud aegunud toitu külmkapis või katkiseid seadmeid, kahjustatud ja esteetiliselt sobimatuid nõud. Te ei pea kulutama tervet nädalavahetust oma köögi uuendamisele – alustage vaid paarist sahtlist ja te tunnete kohe kergendust. Kui vabanete sellest, mis ei kuulu enam teie kööki, saate rohkem ruumi ning on lihtsam leida seda, mida te toiduvalmistamisel alati otsite.

Looge ladustamissüsteem

Pärast köögis olevate esemete hulga vähendamist võtke aega köögi korrastamiseks. Korrastage kapid ja sahtlid nii, et saaksite neis mugavalt näha toite, vürtse, vajalikke tööriistu. Te ei kahetse, et investeerite sahtlijaotusseadmetesse, mahutikonteineritesse, kastidesse ja muudesse köögikorraldajatesse, mis võimaldavad teil ruumi tõhusamalt kasutada ja nautida esteetilist vaatepilti. Kahtlemata muudab hästi läbimõeldud hoiusüsteem teie elu lihtsamaks ja igapäevane kord annab teile sisemise rahulolu.

Tööpinnad – toiduvalmistamiseks

Puhtad pinnad võivad muuta teie köögi üldist väljanägemist. Püüdke hoida mittevajalikud esemed töölaudadelt eemal: hoidke kasutamata kodumasinad, lõikelauad ja muud esemed sahtlitesse. Ilmselt on arusaadav, et ka köögirätik ei ole lauakaunistus, kuid siin on lahendus – ostke paber- või köögirätikuhoidja. Kui soovite rohkemat, kui tavaline hoidja suudab pakkuda, külastage Formadore’i, et leida parim hinna ja kvaliteedi suhe: alates roostevabast terasest rippuvatest hoidjatest kuni elegantsete puidust variantideni ja isegi paberirulle varjavate hoidjateni – see meeldib neile, kes soovivad veelgi esteetilisemat ilmet. Samuti on teil rohkem ruumi toiduvalmistamiseks, ilma et teie tööpinnad oleksid ülekoormatud.

Koristage toiduvalmistamise ajal

Kui olete seda tüüpi inimene, kellel ei ole tahtejõudu pärast õhtusööki koristada, võtke harjumuseks koristada toiduvalmistamise ajal. Näiteks kui keedate riisi või hautate köögivilju, loputage kasutatud nõud nõudepesumasinas või pange need virna ja pühkige tööpinnad. See lihtne, kuid tõhus meetod aitab teil oma kööki korras hoida – te üllatute, kuid see võtab palju vähem aega kui koristamine pärast sööki. 

Määrake oma kohustused perekonna ringis

Äkki ei ole teil kombeks kohe, kui kööki sisenete, pead vangutada? Igapäevase korra hoidmiseks kaasake kogu pere kodutööde tegemisse, määrates vanusele vastavad kohustused. Julgustage oma lapsi ostude lahti pakkimisega, määrdunud nõude panemist nõudepesumasinasse või põranda pühkimist. Kehtestage ka regulaarne rutiin oma köögi puhastamiseks: järjepidevus on oluline, et hoida oma kööki iga päev puhtana ja korras. 

Nii et kuigi köögi korras hoidmine võib tunduda raske või üle jõu käiv protsess, eriti kui tegemist on suure perega, saate nende lihtsate nõuannete abil hõlpsasti oma kodukaminat korras hoida. Regulaarsed väikesed sammud võimaldavad teil hingata ja nautida toiduvalmistamist ja söömist rõõmuga.

Head Uudised GoodNews