1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Globaalse ideekonkursi parima hulka pääses ka idee Eestist
Globaalse ideekonkursi parima hulka pääses ka idee Eestist

Globaalse ideekonkursi parima hulka pääses ka idee Eestist

ideas-lab_electrolux_2Globaalne ideekonkurss Electrolux Ideas Lab avalikustas 50 parimat tervislikku ja jätkusuutlikku toitumist edendavat ideed 27 erinevast riigist, mis pääsesid edasi konkursi rahvahääletuse vooru. Eestist valiti 50 parima hulka Hannes Lungi idee nutikellast, mis aitab teha tervislikke toiduvalikuid kiirelt ja hõlpsalt.

Electrolux Ideas Lab konkursi eesmärk on leida inspireerivaid ideid, mis innustaks rohkem kodus toitu valmistama ning tervislikumalt ja jätkusuutlikumalt toituma. Ideas Lab konkursi rahvahääletus on avatud kuni 16. novembrini veebilehel www.electroluxideaslab.com, kus igaüks võib anda oma hääle kuni viiele lemmikule.

Hääletuse tulemusena kuulutatakse 17. novembril välja kümme parimat, kelle hulgast valib žürii 28. novembril võitja. Konkursi peaauhinnaks on 10 000 eurot ning nädalane reis Stockholmi, kus võitja kohtub nii Electroluxi juhtide ja ekspertidega kui ka edukate Skandinaavia start-up ettevõtjatega, et oma ideed edasi arendada.

Hannes Lungi võistlustöö „WatchYourself“ kirjeldab nutikella, mis aitab teha tervislikke ja konkreetse inimese vajadustega arvestavaid valikuid efektiivselt ja kiiresti, analüüsides muuhulgas näiteks toidu koostisosi, inimese toitumis- ja treeningplaani ning arvestades ka tarbija tervislikku seisundit.

ideas-lab_electrolux

„Tarbijate tagasiside Ideas Lab konkursile on olnud tugev. Koduse toiduvalmistamise tulevik on teema, mis on Electroluxi jaoks äärmiselt oluline ning on hea meel näha sel teemal tarbijatelt tõeliselt innovaatilist mõtlemist. Konkursile laekus suur hulk ideid üle kogu maailma ning huvitaval kombel joonduvad sarnaste ideede baasil riikide üleselt välja läbivad teemad. See näitab, et erinevates maailma nurkades on tarbijate huvid ja vajadused kohati sarnased,” sõnas Electroluxi asepresident Mona Abbasi, kes juhib ettevõttes brändi ja tarbijakogemuse ärisuunda.

Parima 50 idee hulgas tõuseb esile näiteks ühenduvuse teema (connectivity) koduses keskkonnas. Mitmetes konkursi võistlustöödes nähakse rakendustes võimalikku lahendust tervislikumate toitumisharjumuste juurutamiseks või sarnaste huvidega inimeste ühendamiseks, et leevendada näiteks toidu raiskamist. Mitmed järgmisse vooru pääsenud ideed sisaldavad ka erinevaid mängulisi elemente ning samuti on kontseptsioonides rakendatud mitmel juhul 3D printimise tehnoloogiaid.

Head Uudised GoodNews