1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. HEA EESTI ASI! Superstaaride lemmik Iglucraft plaanib käibeks 2 miljonit
HEA EESTI ASI! Superstaaride lemmik Iglucraft plaanib käibeks 2 miljonit

HEA EESTI ASI! Superstaaride lemmik Iglucraft plaanib käibeks 2 miljonit

Eesti tootja Iglucraft on kogunud rahvusvahelises meedias tuntust superstaaride David Beckhami ja Gordon Ramsay kaudu, kes kiidavad iglukujulist sauna.

Iglucrafti juhatuse liige Priit Kallas sõnas, et kuigi ettevõte alustas disainsaunade tootmisest ja iglukujulised saunad on rahvusvahelises meedias palju tähelepanu pälvinud, moodustab tänaseks suurema osa ettevõtte ärist väikemajade müük: „Alustasime saunade tootmist 2014. aastal. Esimeste väikemajadega katsetasime 2017. aasta lõpus ja näeme majade tootmisel üha suuremat potentsiaali. Oleme müünud väikemaju näiteks Saksamaa, Belgia, Inglismaa ja Austria kämpingutesse.“ Investeering tasub ära paari aastaga: kui keskmine öö tavapärases Euroopa kämpingus maksab 100 eurot, siis iglumaja eest saab kämpingupidaja küsida 120-140 eurot öö eest.

Ettevõte müüb aastas ligikaudu 100 väikemaja ja 75 sauna ning plaanib väikemajade tootmismahtu mitmekordistada. „Käesoleva aasta käibeks prognoosime 2 miljonit eurot. Lähiaastate eesmärgiks on väikemajade müügimahu kasvatamine 300 majani aastas,“ ütles Kallas.

Ühetoalise väikemaja hind algab 19 900 eurost. Kalleim peredele mõeldud kahetoaline maja maksab 43 900 eurot. Hind sisaldab vastavalt tellija soovile magamistube, vannituba ja kööki. Sauna tüüpmudelite hinnavahemik on 9900 kuni 15 900 eurot. Lisaks on võimalik tellida eksklusiivsemaid erilahendusi. Tegemist on käsitööga ja tooted valmivad 100 protsenti Eestis, kuid transporti ja paigaldust pakub ettevõte üle kogu maailma. Väikemaja paigaldus võtab aega keskmiselt paar tundi.

Iglucraft on tööandjaks 23 inimesele. 2018. aastal oli ettevõtte käive 1,2 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews