1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. HEA EESTI ASI! Berrichi looduskosmeetika: puhas ja looduslik on nahale parim
HEA EESTI ASI! Berrichi looduskosmeetika: puhas ja looduslik on nahale parim

HEA EESTI ASI! Berrichi looduskosmeetika: puhas ja looduslik on nahale parim

Berrichi looduskosmeetika on sündinud usust, et puhas ja looduslik on nahale parim. Berrichis kohtuvad traditsioonid ja teadus: kaks aastat uurimistööd Aasia iluarsenalis sajandeid tuntud vetikate ja eri maade looduskosmeetikast pärit superõlidega.

Idee sai alguse selle looja Berit Joosepi enda nahaprobleemidest. Pinnakuiv ja allergiline nahk ning põletikud panid Beriti otsima alternatiive tavakosmeetikale puhtast loodusest. Nii asus ta koduses köögis kreeme kokku segama, võttes ainest taimeraviraamatutest ja vanaemade tarkustest. Kirglikust hobist kasvas midagi enamat pärast perereisi Balile, kui Beriti jaoks avanes vetikatemaailm ja tekkis laiemalt hasart leida parim kogu maailma riikide traditsioonilisest iluarsenalist. Aasiast tulebki kreemi nime teine osa “chi”. Berrichisse on sarja loojad tõesti pannud kogu oma energia ja hinge ehk chi.

Vetikate ja superõlide vägi on vormunud kreemiks kaheaastase teadustöö tulemusel. Berrichi koostist ja toimeaineid on põhjalikult uuritud ja testitud. Berrichi sündis koostöös Tallinna Ülikooli loodus- ja tervisteaduste instituudi teadlaste Rando Tuvikese, Marju Robali ja kogenud Berrichi nahaspetsialistidega. Nõu ja jõuga aitasid Berrichi looduskosmeetika tootearendusele kaasa Tartu Biotehnoloogia Park, EAS ja Baltic Blue Bio Alliance.

Looduslik ja keemiavaba Berrichi on väljatöötatud koostöös biokeemikute ja nahaarstidega. Berrichi võtmekomponentideks on vetikad ja superõlid, mis moodustavad täiusliku koosluse vitamiinidest, mineraalidest ja rasvhapetest. Berrichi toidab, taastab ja kaitseb nahka sügavuti. Tulemuseks on ühtlane jume ja tekstuur, loomulik elastsus ning kaitsevõime.

Kokteil puhtast loodusest

Vetikad on ookeanide salajased puhastajad, toitjad ja kaitsjad. Aastasadu on neil olnud valitsev koht Aasia iluarsenalis niisutava, rahustava ja vananemisvastase toime tõttu. Läänemere punavetikas on eriline, sest kivises ning soolases vees kasvav taimestik on haruldane, puhas ja ega sisalda raskmetalle. Vetikad pakatavad toitainetest, vitamiinidest, mineraalidest ja aminohapetest. See annab neile nahka süvaniisutava ja noorendava, tekstuuri ühtlustava, põletikuvastase ning toksiine väljutava toime.

Vetikatest on avastatud tõhusaimad teadaolevad looduslikud antioksüdandid astaksantiin ja furtsellaraan. Need ained tagavad rakkude taasloome ja naha tervise ning käivitavad loomuliku talitluse ja vastupanu keskkonnateguritele. Berrichi looduskosmeetika on kokteil puhtast loodusest.

Superõlide võlujõud

Õlid olid juba iidsete egiptlaste salarelvaks särava ja veatu jume saavutamisel. Berrichi kreemidesse on jõudnud parimatest parimad ehk super-õlid, milles on tohutu spekter toiteaineid, rasvhappeid ja vitamiine. Kõik Berrichi koostises olevad õlid on looduslikud ja orgaanilised. Õlidel on võime niisutada nahka sügavuti, mille tulemusel tekib sügaval dermises ehk pindmise marrasnaha all lasuvas pärisnahas lipiididest kaitsekiht. Nahk on terve, ühtlane ja toonuses.

Vastupidiselt levinud eelarvamusele ei ummista õlid poore, vaid annavad rakkudele tasakaalustava signaali rasu ületootmise lõpetamiseks. Selle tulemusel rahunevad põletikud ja poorid ahenevad. Kui vaha-põhised kreemid tekitavad nahale pindmise ning ajutise rasukihi, siis õlide salarelvaks on toimimine süvitsi ja kauakestvalt.

Head Uudised GoodNews