1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. HEA EESTI TOODE: taaskasutatud materjalidest baleriinakingad
HEA EESTI TOODE: taaskasutatud materjalidest baleriinakingad

HEA EESTI TOODE: taaskasutatud materjalidest baleriinakingad

Kira on uus kodumaine jalatsibränd, mis toodab taaskasutatud materjalidest valmistatud baleriinasid Tartus.

Brändi autorite Sirli Ratasepa ja Liis Hainla idee kingade loomiseks sündis vajadusest lahendada isiklikku probleemi, aidates ühtlasi keskkonda.

“Kuna me mõlemad kõnnime palju, oli meil raskusi leida baleriinasid, mis peaksid vastu rohkem kui ühe hooaja. Nii sündiski mõte valmistada see täiuslik paar ise,” kommenteeris turundusjuht Hainla, lisades, et disainiks said nad inspiratsiooni moeikoon Audrey Hepburni ajatust stiilist.

“Baleriina on kvaliteedi poolest üks alahinnatumaid kingi moemaailmas, kuid samas on see asendamatu suveking, reisiking, kontoriking ja king, mille pistad käekotti, kui kõrge kontsaga vanalinna vallutama lähed,” lisas Hainla.

Kira baleriinade pealiskangaks on taaskasutatud puuvill, sisevoodriks innovaatiline taaskasutatud plastpudelitest valmistatud õhuke vilt ja tallaks patenteeritud tehnoloogial ümbertöödeldud rehvid.

“Kuna maailmas on isegi liiga palju asju, otsustasime kasutada seda, mis on ühe elu ära elanud, seda enam, et materjalide ümbertöötlemise tehnoloogiad on teinud viimaste aastatega tiigrihüppe,” sõnas tootejuht Ratasepp.

Ratasepa sõnul oli brändi luues oluline, et recycled-silt poleks vaid ilus hüüdlause, vaid aitaks päriselt lahendada hiiglaslikku jäätmeprobleemi maailmas, milles saab suures osas süüdistada ka moetööstust. Lisaks pole kingade tootmises kasutatud ühtki loomset komponenti.

Lisaks keskkonnasõbralikule tootmisele ei lõpeta Kira baleriinad maatäitena. Nimelt võtab tootja kantud kingad uuesti tagasi, töötleb need taas ümber ja annetab uue paari heategevuseks. Kui kingi ei saa enam parandada, toodetakse neist energiat!

Head Uudised GoodNews