1. Avaleht
  2. Majandus
  3. IDUETTEVÕTE I Eesti iduettevõte kaasas veerand miljonit eurot
IDUETTEVÕTE I Eesti iduettevõte kaasas veerand miljonit eurot

IDUETTEVÕTE I Eesti iduettevõte kaasas veerand miljonit eurot

Eesti tehisintellekti iduettevõte Visory kaasas Eesti ja rahvusvahelistelt investoritelt veerand miljonit eurot ning on läbinud maineka kiirendiprogrammi Araabia Ühendemiraatides.

Eesti iduettevõte Visory arendab platvormi, mis kombineerib masinnägemise ja masinõppe tehnoloogiaid ning võimaldab linnadel teha andmepõhiseid otsuseid turvalisema elukeskkonna loomisel.

Visory sulges oma esimese rahastamisringi läbi Superangeli fondi, kaasates kokku veerand miljonit eurot. Iduettevõte kasutab investeeringut, et võimaldada linnadel teha andmepõhiseid otsuseid reaalajas.

Visory tegevjuhi Karen K Burns’i sõnul töötab iduettevõte unikaalse lahenduse kallal, mis võimaldab luua väärtust linnadele ja linnakeskkonnaga seotud tehnoloogiaettevõtetele üle maailma. “Praegune koroonakriis on pannud meid eriti kõvasti tööle selle nimel, et leida viise, kuidas saaksime avaliku sektori asutustele ja teenistujatele appi minna, et nad saaksid oma töös kiiremini häid otsuseid vastu võtta kaitsmaks meid kõiki. Pakume hetkel ka ühe kuu pikkust tasuta litsentsi oma platvormile, et aidata teha paremaid andmepõhiseid otsuseid reaalajas tänases kriisiolukorras. Linnade ohutu ja turvalisena hoidmine on praegu olulisem kui iial varem,” selgitas Burns.

Iduettevõtte loodud lahendus võimaldab muuhulgas sotsiaalse distantsi hoidmise, hügieenikäitumise ja seeläbi rahvatervise olukorra monitoorimist. Reaalajas kogutud andmetest johtuvalt on võimalik välja pakkuda ka erinevaid tegevusi pandeemiaga võitlemisel.

Superangeli partner Veljo Otsason tõi välja, et Visory meeskond on ambitsioonikas ja sügava masinnägemise taustaga ning neil on suur soov tuua positiivne muutus linna elukeskkondadesse. “Visory on loonud unikaalse masinnägemise ja linnaanalüütika platvormi, mis annab linnadele ja ettevõtetele infot ja andmeid selle kohta, kuidas parandada linnakeskkonna elukvaliteeti, kasutajakogemust ja säästa loodust. Oleme uhked, et saame Visory’ga koos töötada meie Alpine House programmis ja aidata neil ellu viia visiooni paremast linna elukeskkonnast ning paremini toimivatest ja turvalisematest linnadest,” ütles Otsason.

Visory on värskelt lõpetanud maineka Dubai Future Foundation kiirendi Araabia Ühendemiraatides. Eesti iduettevõte valiti Dubaisse välja enam kui 600 soovija hulgast.

Kiirendiprogrammi Dubai Future Foundation tulevikuplatvormide tegevdirektor Saeed Al Falasi rõhutas, et Dubai majanduse mitmekesistamiseks on eluliselt tähtis toetada iduettevõtteid ning otsida lahendusi tööstus 4.0 (Industry 4.0) väljakutsetele. “Araabia Ühendemiraatide positsioneerimisel globaalse innovatsioonikeskusena ning meie majandusmudeli teadmistepõhisemaks nihutamisel mängivad naissoost ettevõtjad täna keskset rolli. Ainult läbi progressiivse lähenemise ja soolise võrdõiguslikkuse edendamise ettevõtluses on võimalik leida lahendusi ning luua keskkond, mis on tõeliselt kasvule orienteeritud. Oleme väga rõõmsad ja tervitame Visory’t meie kiirendi pardale.”

Visory loodud platvorm töötab anonümiseeritud videostriimidega, mida edastatakse liiklus- ja turvakaameratest, droonidelt ja muudest allikatest selleks, et võimaldada linnakeskkonnas toimetavatel asutustel ja ettevõtetel teha andmepõhiseid otsuseid reaalajas. Masinõppel ja masinnägemisel põhinev platvorm analüüsib video- ning pildimaterjali ja käitumismustreid linnakeskkonnas, võimaldab liiklusobjektide klassifitseerimist ning dünaamiliselt nende trajektoori kaardistamist ja statistikat reaalajas.

Lisainfot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews