1. Avaleht
  2. Toode
  3. Jaanipühade eel soetakse eelvalmistatud toitu ja kõike vabas õhus viibimiseks vajalikku
Jaanipühade eel soetakse eelvalmistatud toitu ja kõike vabas õhus viibimiseks vajalikku

Jaanipühade eel soetakse eelvalmistatud toitu ja kõike vabas õhus viibimiseks vajalikku

ValmistoidudTänavuse pika jaanipühade nädalavahetuse eel on Maxima kauplustes ostjate lemmikuks valmistooted salatitest grilltoodeteni ning vabas õhus viibimiseks sobivad tarvikud ja spordimängud.

Tänavu kasvab pühade eel sarnaselt varasematele aastatele märgatavalt puu- ja juurviljade ning lihatoodete tarbimine, jäädes mahtude osas samas mullusega võrreldes üsna samale tasemele. “Puuviljadest on populaarseimad murelid, arbuusid ning melonid. Köögiviljadest omakorda on lemmiktoodeteks värsked kurgid, kapsas ja kartul,” ütles Maxima Eesti ostujuht Kristina Mustonen. “Grilltoodetest on väga menukad eelvalmistatud marineeritud sealihatooted ning kala, aga kõige rohkem eelistatakse linnuliha.”

Kristina Mustoneni sõnul peegeldavad suvise pööripäeva eelne tarbijate ostukäitumine ja eelistused ka teatavat nihet tervislikuma tarbimise suunas. “Näeme, et eelistatakse ühelt poolt nii kergemaid tooteid kui teisalt ka mugavust. Näiteks meie tsehhide Meistrite Kvaliteedi eelvalmistatud toodete müük on kasvanud keskmisest pisut enam ja võrreldes mulliga on suurenenud 20 protsendi võrra. Valmistoidu puhul on sealjuures tavapärase salati kõrval eriti populaarsed erinevates marinaadides grilltooted,” märkis ta.

Valmistoidud II

Maxima Eesti ostujuht tõi viimaste aastate trende hinnates esile ka tendentsi, et Eesti tarbija on üha enam pühadeajaks ette valmistunud. “Kõrvuti grilliseadmete ja söega on väga populaarsed värskes õhus viibimiseks sobiv mööbel, ühekordsed nõud ja spordimängud – nende müük on kasvanud 20-50 protsenti,” märkis Kristina Mustonen.

Jaanikaupade kõrval on eestimaalaste ostukorvis peamiseks osaks piimatooted ning alanud soojale suvele omaselt erinevad mineraalveed. “Oleme igati valmis selleks, et suurimaid pühadeoste teevad Eesti inimesed täna ja homme,” lisas Maxima Eesti ostujuht Kristina Mustonen.

Head Uudised GoodNews