1. Avaleht
  2. Äri
  3. KAKS KOLMANDIKKU BRONEERITUD I Raplasse kerkib Mahlamäe korterelamu
KAKS KOLMANDIKKU BRONEERITUD I Raplasse kerkib Mahlamäe korterelamu

KAKS KOLMANDIKKU BRONEERITUD I Raplasse kerkib Mahlamäe korterelamu

Raplasse kerkib 30 korteriga Mahlamäe korterelamu, mis läheb maksma 3 miljonit eurot.

Korterelamu müügipartneriks on LVM Kinnisvara, mille juhatuse liikme Ingmar Saksingu sõnul nihkub Rapla Tallinnale järjest lähemale. „Paljud käivad pealinnas tööl, hulk peresid on Tallinnast Raplasse kolinud, kuid mis Rapla jaoks kõige olulisem – viimastel aastatel on paljud noored lahkumata jätnud,“ selgitas Saksing. „Erinevalt pealinna magalarajoonidest ja eeslinnadest pakub Rapla terviklikku elukeskkonda, mille hea taristu ja täiskomplekt avalikke teenuseid teevad sellest hea kodukandi.“

Kuna Rapla korteriturg koosnes seni vaid vanadest korteritest, osutus nõudlus kvaliteetsete uute korterite järele märkimisväärseks. „Juba ehituse alguseks on kaks kolmandikku korteritest broneeritud. Seda toetab üldine kindlustundekasv, aga ka maja unikaalne asukoht ja miljöö,” lisas Saksing.

Luminor rahastab Mahlamäe kinnisvaraarenduse valmimist, andes selleks ehitajale 1,4 miljonit eurot laenu. Arendusse korterit ostvatele inimestele pakub Luminor kodulaenulaenu lepingutasuta.

Hoone disainis arhitektuuribüroo Ansambel ja ehitab Mivo Ehitus. Mahlamäe tänava arenduse näol on tegu A-energiaklassi elamuga. Selles on 30 korterit, mis on 2–4-toalised. Korterelamu kerkib Rapla kesklinna lähedale kinnistule, kus on säilitatud täies mahus kõrghaljastus, mida on osaliselt ka täiendatud. Alale on projekteeritud jalgteed, parkla, jalgrattamaja ja mänguväljak. Korterelamu valmib 2022. aasta kevadel.

Head Uudised GoodNews