1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Kandideeri ettevõtluskonkursile „Eesti Parimad Ettevõtted 2018“
Kandideeri ettevõtluskonkursile „Eesti Parimad Ettevõtted 2018“

Kandideeri ettevõtluskonkursile „Eesti Parimad Ettevõtted 2018“

Foto: Pixabay

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda kutsuvad kõiki Eesti ettevõtteid osalema suurimal ettevõtluskonkursil „Eesti Parimad Ettevõtted 2018“. Konkursi peamine eesmärk on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid. Kandidaate saab üles seada 3. juulini. Võitjad kuulutatakse välja 4. oktoobril toimuval auhinnagalal.

Ettevõtlus vajab suuremat märkamist ja tunnustamist

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et ettevõtlus ja ettevõtlikkus vajab ühiskonnas suuremat märkamist ja tunnustamist. Tema hinnangul on kiitust väärt kõik, kes oma tegevusega tõstavad majanduse tootlikkust, ekspordivad, investeerivad ja pakuvad inimestele tööd. „Ettevõtlus loob majanduslikku väärtust, mis on oluline alus ühiskonna toimimisel ja arenemisel,“ lausus Palo.

Ettevõtluskonkurss liidab endas kahte konkurssi:

Ettevõtluse auhinda annab välja EAS. Selle konkursi raames selgitatakse 2018. aastal välja parimad ettevõtted viies valdkonnas: aasta eksportöör, aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta disaini rakendaja ja sel aastal ka aasta pereettevõte. Konkurss „Ettevõtluse Auhind 2018“ on kõrgeim riigipoolne tunnustus ettevõtjatele ja ettevõtlikkusele.

Lisaks majandusnäitajatele hinnatakseka ettevõtte väärtuseid, kultuuri, uuendusmeelsust ning panust ühiskonda

EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul on tublidele ja võimekatele ettevõtetele tähelepanu pööramine oluline nii konkurentidele, tulevastele ettevõtjatele kui ka ettevõtlusteadlikkuse tõstmise aspektist kõikidele ühiskonna liikmetele. Tema sõnul hinnatakse konkursil lisaks majandusnäitajatele ka ettevõtte väärtuseid, kultuuri, uuendusmeelsust ning panust ühiskonda. “Kas olete teinud läbimurde välisturgudel, loonud uusi kõrgelt kvalifitseeritud töökohti, aidanud lahendada mõnda sotsiaalset probleemi või on teil rääkida mõni muu edulugu? Julgustan igal juhul kõiki ettevõtteid osalema,“ sõnas Ivask.

Eelmisel aastal võitis aasta ettevõtte tiitli Magnetic MRO AS, kes oli parim ka aasta eksportööri kategoorias. Teistes kategooriates olid võidukad: Incap Electronics Estonia OÜ (aasta piirkonna ettevõte), Rimi Eesti Food AS (aasta vastutustundlik ettevõte), Toftan AS (aasta välisinvestor), Testlio OÜ (aasta uuendaja).

Konkurentsivõime edetabelit korraldab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. Selle konkursi raames koostatakse ettevõtete üldine konkurentsivõime paremusjärjestus ettevõtete majandusnäitajate põhjal. Lisaks valdkondlike edetabelite koostamisele selgitatakse parimad välja ettevõtte suuruse arvestuses. Konkursi metoodika on välja töötanud Eesti Konjunktuurinstituut.

„Ettevõtete konkurentsivõime näitab nende tegelikku edukust ja panust Eesti majandusse. Konkurentsivõimelisust saab aga eelkõige hinnata reaalsete majandusnäitajate põhjal, mitte meediakajastuste rohkuse pinnalt,“ rääkis kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. „Konkurentsivõime edetabel on usaldusväärne ja jätkusuutlik hindamissüsteem, mis aitab kaasa Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõusule, Eesti majanduse kiiremale arengule, aga loomulikult annab võimaluse ka enda ettevõte proovile panna,“ ütles Palts ettevõtteid konkursile kandideerima julgustades.

2017. aastal olid võidukad: Hekotek AS (konkurentsivõimelisim mikro-, väike- ja keskettevõte) ning Tallink Grupp AS (konkurentsivõimelisim suurettevõte).

Kõiki ettevõtteid oodatakse kandideerima veebilehel: http://www.ettevotluskonkurss.ee/

Kandideerimine on avatud 3. juulini 2018.

Head Uudised GoodNews